O nouă fabrică la Rovinari. 1.000 de locuri de muncă!

O mie de noi locuri de muncă vor fi create, anul viitor, la Rovinari. O fabrică de componente auto îşi va deschide porţile în vară şi va angaja circa o mie de persoane până în toamna lui 2019. Fabrica va fi ridicată în apropierea stadionului din Rovinari. Primarul Robert Filip se laudă că va schimba faţa oraşului pe care îl conduce, cu bani europeni.

Investitorul a ales deja locaţia unde se va deschide fabrica şi urmează să construiască halele, iar, din vara anului viitor, va începe angajările în masă. Are nevoie de o mie de persoane. „Se vor începe lucrările la noua fabrică din Rovinari care, în luna iunie, îşi va începe activitatea. Anul viitor, în această perioadă, va trebui să aibă o mie de angajaţi. Nu este o poveste. Este un lucru foarte real. Avem 350 de oameni, iar, în următorul pas, vom avea o mie de angajaţi”, a declarat primarul Robert Filip.

Investiţii cu bani europeni

 

Edilul din Rovinari a ţinut să sublinieze, la moment de bilanţ, că a reuşit să atragă sume importante de bani. Mai exact, 300 de milioane de euro care vor fi investiţi în infrastructură, şcoli şi spitalul din oraş. „Numărul de proiecte cred că depăşeşte 50, proiecte pe fonduri europene. Suma totală este de 1.460 de miliarde de lei vechi, adică 300 de milioane de euro. Aceşti bani implică o reabilitare totală a oraşului nostru. Avem 33 de blocuri care vor fi reabilitate termic. Toate drumurile şi trotuarele sunt reabilitate pe fonduri europene. Pentru spital, avem fonduri europene, nouă milioane de euro pentru echipamente şi trei milioane pentru anvelopare şi absolut toate şcolile plus două parcuri. Sunt eligibile. Urmăm să intrăm în perioada de contractare”, a mai anunţat primarul din Rovinari.

Vizualizări: 11,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: