Programul lunii decembrie în unitățile CE Oltenia. Decizie!

Salariații CE Oltenia din sectorul energetic vor lucra la foc continuu în luna decembrie, iar cei de la mentenanță și activități suport vor avea program normal de lucru. Non-stop vor lucra și salariații de la încărcări și livrări cărbune.

Sindicatele și administrația au convenit ca în data de 24 decembrie să vină la lucru numai minerii de pe schimbul I, iar în data de 25 decembrie, de Crăciun, cu toții să stea acasă. De asemenea, salariații de pe schimbul I vor lucra și în data de 31 ianuarie, dar vor sta acasă în data de 1 ianuarie 2019, la fel și colegii lor de pe schimburile II și III.

Programul lunii decembrie a fost stabilit de administrație și sindicate în ședința comisiei mixte de joi, 28 noiembrie. Conducerea CE Oltenia le-a transmis sindicatelor că este nevoie ca unii salariați să lucreze în preajma sărbătorilor, deoarece trebuie asigurate stocurile de cărbune, dar și pentru funcționarea în siguranță a echipamenteler miniere și energetice. Cele două părți au convenit ca salariații care vor lucra în Ajunul Crăciunului și în ultima zi a anului să beneficize pentru zilele respective de plată dublă. Cu 100% vor fi plătite și zilele de weekend lucrate.

Administrația CE Oltenia a propus sindicatelor reducerea programului de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână, în perioada ianuarie-aprilie 2019, pentru salariații din activitatea indirect productivă. Acest lucru ar fi însemnat și reducerea corespunzătoare a salariului acestora. eprezentanții organizațiilor sindicale s-au exprimat total, categoric și în în unanimitate împotriva aplicării acestei măsuri.

Vizualizări: 4,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: