O nouă performanță pentru atletismul gorjean

Sportivii de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu au bifat noi performanțe la atletism! Printre ei, tânărul Adrian Garcea care a devenit vicecampion balcanic la proba 1.500 de metri. Adrian Garcea este pregătit de antrenorul Ion Bură, iar, în câteva zile, o altă atletă va participa la o nouă competiție internațională.

Balcaniada de Atletism s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Pitești. Adrian Garcea a fost singurul junior atlet cu care a participat la competiție Ion Bură, antrenor în cadrul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu. „Sâmbătă și duminică, la Pitești, a avut loc Balcaniada de Atletism, la juniori. Sportivul nostru, Adrian Garcea, s-a clasat pe locul 2, în proba de 1500 de metri, cu timpul de 3:55.46, devenind vicecampion balcanic. Au participat 17 țări și 500 de sportivi. A fost o competiție grea. Adrian are cele mai bune performanțe europene în probele lungi de 5.000 și 10.000 de metri. Acum a alergat la proba scurtă pentru că la câteva zile participă și la campionatul național de seniori, o competiție destul de grea”, a explicat Ion Bură.

La sfârșitul acestei săptămâni, Ion Bură participă cu sportiva Andreea Pîșcu la o nouă competiție internațională. „Marți, voi pleca la Campionatul European de Tineret cu sportiva Andreea Pîșcu. Ea va alerga în Polonia în probele de 10.000 și 15.000 de metri”, a declarat antrenorul.

Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu se află în subordinea Direcției Județene de Tineret și Sport Gorj. Directorul instituției, Horațiu Gorun, a explicat că tinerii nu sunt foarte motivați din punct de vedere financiar să facă performanță și nici spațiile de pregătire nu sunt cele mai bune. „La atletism am avut întotdeauna rezultate foarte bune. Până la urmă, recunoașterea națională și internațională de care se bucură au dovedit acest lucru. Domnul antrenor Ion Bură este unul dintre monștrii sacri ai atletismului din România. Și ceilalți antrenori își fac treaba foarte bine. Și sportivii muncesc. Pe ramurile de sport pe care sunt pregătiți, sunt în primii zece la nivel național, iar la atletism, suntem între primele trei cluburi din țară”, a declarat Horațiu Gorun, directorul Direcției Județene de Tineret și Sport Gorj.

România a câştigat 26 de medalii la Campionatul Balcanic de Atletism Juniori 1 şi s-a clasat pe locul secund, după Turcia. În total, România a cucerit 10 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 9 medalii de bronz, cumulând un număr de 26 de medalii.

Vizualizări: 1,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: