Olaru vorbeşte despre disponibilizările din 2018

Complexul Energetic Oltenia ar trebui să concedieze colectiv 750 de salariaţi în 2018, conform planului de disponibilizări în vigoare. Compania are la această dată puţin peste 13.000 de salariaţi, iar un nou val de disponibilizări ar crea mari probleme în activitatea de producţie, care deja este afectată de plecările din ultimii ani. Șeful de la Resurse Umane, Sorin Olaru, spune că sub nicio formă nu vor mai fi făcute acele disponibilizări programate pentru anul viitor.

Reprezentanţii CE Oltenia spun că vor stopa aceste concedieri programate, iar pentru asta vor propune acţionarilor o revizuire a planului de disponibilizare. Directorul Sorin Olaru crede că vor pleca acasă doar cei bolnavi sau cei care sunt în prag de pensionare. Ce este cert este faptul că doar anul viitor va mai fi în vigoare ordonanţa 36 care asigură protecţie socială persoanelor concediate colectiv la nivel de companie. În baza acestei ordonanţe, disponibilizaţii primesc şi venit de completare pe lângă şomaj.

„Dacă anul acesta un salariat care a fost disponibilizat de la CE Oltenia a beneficiat de 2300 lei net în primul an, cu siguranţă anul viitor suma va fi mai mare pentru că are ca şi referinţă câştigul la nivel de ramură. Probabil că anul viitor şi organizaţiile sindicale vor insista ca o anumită parte din salariaţii cu probleme medicale, cu vârsta apropiată de pensionare - pentru că şi media de vârstă în Complexul Energetic Oltenia este foarte înaintată şi probleme de sănătate au mulţi salariaţi - să beneficieze în cadrul programului de disponibilizare de această protecţie socială”, a declarat Sorin Olaru.

NEGOCIERI

Administraţia şi sindicatele vor purta discuţii pe această temă la începutul anului viitor. „Va fi o discuţie în luna ianuarie, după ce vom începe negocierea la Contract. Nu vor fi sute de persoane, ci un număr mult mai mic”, a precizat şeful de la Resurse Umane.  Peste 3700 de salariaţi ai CE Oltenia au fost disponibilizaţi în ultimii trei ani, concedieri colective determinate de problemele financiare cu care s-a confruntat compania. 

Vizualizări: 3,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: