Pacientul de 49 de ani a mințit medicii și a murit

Bărbatul de 49 de ani din Timiș care a murit de Covid-19 ar fi declarat pe proprie răspundere că nu se afla în izolare la domiciliu, deși venise cu toată familia din Germania.

„Pacientul nu se încadra în definiția de caz la data când s-a prezentat la Județean, adică 21 martie (adică ne-a declarat că nu venit din străinătate și nu era diagnosticat cu SARS), deci nu aveam voie să-l testăm, conform regulamentului de la nivel central. S-ar fi încadrat dacă am fi știut că era în izolare la domiciliu, dar pacientul a negat în scris acest lucru”, potrivit explicațiilor managerului Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, citat de cotidianul local tion.ro.

Declarațiile managerului spitalului conțin o serie de inadvertențe față de cele ale Grupului de Comunicare Strategică, care a anunțat inițial decesul, potrivit procedurilor.

Astfel deși GCS spune că bărbatul „s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic)”, managerul vorbește despre data de 21 martie, „la ora 8”.

Bărbatul a fost de două ori diagnosticat cu pneumonie acută, fără să fie însă internat la niciunul dintre cele două diagnostice.

Potrivit presei locale, bărbatul de etnie romă s-a întors cu tot neamul, șapte adulți și patru copii, din Germania și ar fi trebuit să declare că este în izolare.

Vizualizări: 10,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: