Bătrânii de la sate se tem de virus. Ies din case doar cu măști

Joi seara s-a făcut o lună de când România luptă cu noul coronavirus. Pe 26 februarie, a fost confirmat primul caz de Covid 19 în țara noastră la un tânăr de 25 de ani din Prigoria. La o lună distanță, oamenii din sat sunt speriați. Se tem să nu ajungă și la ei virusul așa că ies cât pot de puțin din case, iar când merg la cumpărături merg doar cu măști pe față de frică să nu se îmbolnăvească.

În localitatea gorjeană Prigoria, bătrânii se tem să mai iasă din case. Cei care au peste 65 de ani merg doar să-și cumpere pâine sau pastile. “Ieșim cu mască din casă mai ales că sunt bătrân. Am ieșit doar să cumpăr pâine, am luat declarație pe propria răspundere de la primărie, o completez, o semnez și ies din casă. Apoi, până la 1, mă duc acasă, că ne e frică”, a spus un localnic din comuna Prigoria. „Eu nu am găsit mască pe la farmacie. Îmi mai pun fularul și plec de acasă. Am adeverință din aceea să ies din casă. Sunt și eu bătrân, nu am ce să fac. Nu am pe nimeni și trebuie să ies să iau măcar o pâine, să nu murim de foame în casă”, a spus o altă femeie.

Peste tot, în mediul rural, oamenii stau în case cât pot de mult și interacționează extrem de puțin cu alți localnici de teamă să nu se îmbolnăvească. Mai ales că, în mediul rural, în general, rămân din ce în ce mai mulți bătrâni singuri și bolnavi care acum se protejează așa cum pot de noul virus care a băgat în sperieți o lume întreagă. „Am ieșit doar să iau niște pâine. Am luat patru pâini, până duminică nu mai ies din casă. Avem măști și mănuși ca să nu luăm virusul. Ne temem că noi suntem bătrâni și avem și probleme de sănătate. Ne e frică să nu ne îmbolnăvim. Știm că nu avem voie să ieșim din casă decât două ore. Mă încadrez în intervalul acesta, am scris de mână o declarație pe propria răspundere, că nu am avut de unde să iau. Nu avem ce să facem. Noi, la țară, măcar mai avem ce să facem, mai avem găini în gospodării, mai ieșim în curte, mai luăm aer. E rău de cei care stau închiși în apartamente și nu pot să iasă deloc afară. Nu avem decât să așteptăm să treacă virusul ăsta și să ne luăm măsuri de protecție, să avem grijă de noi, bătrâni așa cum suntem”, a mai spus un alt localnic.

Tânărul din Prigoria care a fost primul pacient din România a fost asimptomatic și declarat vindecat în câteva zile de la diagnosticare. Virusul a făcut până acum 23 de victime în România, în general persoane vârstnice și cu alte afecțiuni.

Galerie foto


Vizualizări: 1,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: