Pădurea din Tismana, plină de gunoaie după bâlciul de Sfânta Maria. "Să le fie rușine!"

Peisaj dezolant în pădurea unde a fost bâlciul de Sfânta Maria, la Tismana. Tone de gunoaie au rămas în urma celor care au petrecut acolo timp de patru zile. Autoritățile estimează că vor avea nevoie de cel puțin două zile să le adune. "Rușine celor care au lăsat așa ceva în urmă", a transmis primarul din Tismana. 

Gunoaie cât vezi cu ochii sunt în pădure, la marginea pădurii, în șanț și oriunde ți-ai îndrepta privirea. De la sticle, plastice, hârtii până la haine vechi lăsate în urmă de comercianții de haine și încălțăminte second-hand. "Așa e mereu. Vai de noi! Asta e educația! Strângem cred că vreo trei zile la gunoaiele astea!", a spus un localnic care strângea gunoaie. "În două ore, am umplut o remorcă. Așa e mereu, noi strângem, facem curat, dar e păcat că în așa peisaj, lângă pădure, să lase așa gunoaie", a spus un alt localnic. 

Alții au profitat că vechiturile au fost lăsate pe câmp și au căutat unele bune să le ia acasă gratis. "Ieri erau cu bani, azi sunt gratis. Am găsit o geacă și niste pantaloni. Le-am luat fără bani. Asta este, așa am ajuns", ne-a spus un bărbat. 

Autoritățile estimează că 15 mii de oameni au petrecut în cele patru zile cât a fost bâlciul la Tismana. "Uitați-vă ce au lăsat în urmă. Sunt mâhnit cu așa peisaj. Avem nevoie de două zile să strângem tot. Cred că sunt peste 20 de tone de gunoaie aici. Noi suntem acoperiți ca și costuri pentru salubritate, că am perceput și încasat taxa pentru salubrizare, dar nu e bine să lăsăm așa ceva in urmă. Și comercianți, și clienți. Nu e posibil să lași chiar tot gunoiul aici și să nu strângi nimic. Au fost mii de oameni de peste tot la bâlci", a spus primarul din Tismana, Petre Remetea.

Galerie foto





Vizualizări: 2,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: