Pandemia anulează Ziua Cireșului de la Rugi

Devenită deja tradiție în satul Rugi, din comuna gorjeană Turcinești, Ziua Cireșului nu va mai avea loc în acest an. Motivul este lesne de înțeles. Pandemia a anulat și această sărbătoare la care se strângeau sute de oameni să se bucure de recolta de cireșe și să încingă hora chiar în livezile cu cireși. Asta deși vorbim de o sărbătoare în aer liber.

În comuna Rugi, era deja tradiție ca, în fiecare an, cireșul să fie sărbătorit. Este pomul cu care se mândresc toți localnicii pentru că nu există grădină fără măcar un cireș. Anul acesta, recolta la cireșele de mai a fost afectată de vremea rea, dar și de pandemie. Oamenii nu au mai putut recolta ca în alți ani pentru că nu au mai mers în piețe să vândă fructele, dar nici comercianții nu le-au bătut la porți să cumpere.

Pandemia a anulat, așa cum era de așteptat, și sărbătoarea din livezi. Era organizată la fiecare început de iunie. Acum, totul este doar o amintire pentru localnici. Ion Hortopan unul dintre localnicii din Rugi, cu peste 300 de cireși, a pregătit terenul pentru petrecere. Chiar a plantat 40 de cireși pe care are în plan să-i altoiască și din care să se înfrupte orice trecător fără să fie certat.

„Era un loc plin de mărăcini. M-am gândit să fac ceva frumos aici. Am făcut bănci, mese, am plantat 40 de cireși. Să mănânce toată lumea din ei și să fie ceva să las în urma mea, să mănânce toată lumea de aici, nu din livezile oamenilor ca să-i strige oamenii. Anul acesta, pandemia a anulat toate planurile, dar sperăm ca la anul să fie organizată”, a spus Ion Hortopan.

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: