Pandurii, în vacanţă, fără bani de apă

Jucătorii de la Pandurii au intrat în vacanţă într-o stare de incertitudine totală. Clubul a câştigat procese în instanţă, are de luat milioane de euro de la acţionari, dar nu a încasat niciun leu. Un nou termen de judecată va fi în ianuarie, dar nimeni nu poate garanta că va fi ultimul. Nici salariaţii nu mai au răbdare, unii având salarii restante pe 10 luni.

Un suporter al clubului ne-a relatat cam cât de gravă este situaţia. „Copiii ăştia sunt nişte eroi, nu merită să se scrie rău despre ei. Salarii nu primesc, sunt lipsuri de toate felurile. La meciul cu FC Argeş au cerut apă de la gazde, nu primiseră nici măcar apă. La vestiare nu au gaze, sunt tăiate”, a relatat acesta.

Sărăcia a fost o motivaţie pentru unii jucători să evolueze bine, pentru a-şi putea găsi echipe mai bune. Este cazul lui Pîrvulescu, care s-a mobilizat pentru a atrage atenţia echipelor cu bani. „Mă gândesc serios să plec, în fotbal anii trec repede, simt că pot să mai cresc şi nu ştiu cât de mult pot să mai cresc la Pandurii. Îmi doresc să ajung la o echipă mai bună, dacă Pandurii nu îşi va reveni din punct de vedere financiar”, a spus fotbalistul acum câteva zile, într-o emisiune. Pîrvulescu este sub contract cu Pandurii până în vară, dar speră să fie lăsat să plece în vacanţa de iarnă, dacă va avea o ofertă bună. Iar ca el mai sunt şi alţii.

Banii, abia anul viitor

Pandurii a sperat să poată executa acţionarii pentru a încasa cele două milioane de euro, dar judecătorii au amânat procesul pentru luna viitoare. La instanţa de fond de la Târgu Jiu, clubul a câştigat în vară dreptul de a primi de la acţionari peste 2 milioane de euro, în baza acelei decizii nedefinitive, dar executorii, începând ulterior şi demersurile de executare silită a Complexului Energetic Oltenia, Consiliului Judeţean şi Consiliului Local Târgu Jiu. Iată că au trecut câteva luni, dar banii nu au intrat în conturile clubului.

Singurul dintre acţionari care a scăpat de o astfel de situaţie ingrată, care presupune costuri substanţiale pe parcursul proceselor, a fost Artego, compania înţelegând să se retragă din acţionariatul clubului, dar să plătească eşalonat o sumă de bani care să ducă la stingerea conflictului. Practic, aceşti bani au asigurat supravieţuirea clubului, dar pe măsură ce trece timpul, soluţiile sunt tot mai puţine.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: