Oficial AJF Gorj: La Aninoasa este focar de infecție a fotbalului gorjean

Sportivii AS Aninoasa și-au luat adio de la liga a V-a. Oficial, echipa a fost exclusă pentru neprezentare. Reprezentanții Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal (AJF) Gorj spun însă că la baza deciziei au stat mai multe abateri ale asociației sportive.

AS Aninoasa nu mai poate evolua în liga V-a. S-a ajuns în această situație din vina jucătorilor, dar și a asociației sportive, pentru lispuri grave în organizarea competițiilor, spun cei din Comisia de Disciplină a AJF Gorj.

Conform acestora, fotbaliștii de la Aninoasa au fost implicați în mai multe incidente, însă problemele pe care le-au creat cu ocazia unui meci care a avut loc în luna octombrie nu au putut fi trecute cu vederea. ”A fost un meci acasă, cu bruscarea arbitrilor, bătaie între jucătorii celor două echipe. În prima fază, s-a luat măsura interzicerii organizării de meciuri pe teren propriu pentru două jocuri. N-au semnat de primire adresele prin care au fost înștiințați. A trecut termenul în care trebuia să anunțe unde joacă. Au mai fost programați pentru meciurile din deplasare care n-aveau legătură cu organizarea de către Aninoasa. Au ajuns la patru sau cinci neprezentări. Regulamentul județean prevede că echipele sunt excluse din campionat în situația aceasta. O să aibă sărbători liniștite, nu au grijă de punctaje”, a declarat Marcel Dima, președintele Comisiei de Disciplină a AJF Gorj.

„L-a băgat în teren pe altă legitimație“

Reprezentanții AJF Gorj vorbesc de nereguli grave în ceea ce privește acțiunile AS Aninoasa. ”E o practică acolo să folosească jucători nelegitimați. Așa s-a întâmplat cu 2-3 etape înainte. Inclusiv când am trimis adresa cu suspendarea unui jucător care este copilul președintelui. L-a băgat în teren pe altă legitimație. Toate măsurile AJF sunt pecuniare, au și datorii. Acolo este un focar de infecție a fotbalului gorjean. Culmea este că, ediția trecută, au terminat pe primul loc în liga a V-a. Acum, n-au mai putut să câștige în teren și au început să folosească și alte mijloace, mai puțin sportive”, a mai spus Marcel Dima.

AS Aninoasa ar putea evolua în următorul sezon competițional, 2019-2020, dar numai dacă va da dovadă de seriozitate, spun reprezentanții AJF Gorj.

O problemă pe care vor trebui să o rezolve este aceea a mutării băncilor de spectatori din apropierea terenului de joc și realizarea unui gard despărțitor.

Vizualizări: 1,689

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: