Pandurii – victorie cu ASA. Urmează meciul cu Timișoara!

Jucătorii lui Flavius Stoican au trebuit să aștepte vreo 70 de minute din partida cu ASA Târgu Mureș pentru a se putea bucura de golul victoriei. Brazilianul Erico da Silva a avansat cu mingea zeci de metri și a șutat cu forță de la mai bine de 20 de metri, reușind să marcheze singurul gol al meciului.

Este însă golul care le-a adus Pandurilor trei puncte în clasament chiar în ziua în care clubul anunța că a fost licențiat pentru a evolua și în următoarea ediție de campionat în Liga I. Mai rămâne acum să se salveze de la retrogradare, golul lui Erico ajutând din plin la realizarea acestui obiectiv. După ce a stat pe tușă câteva luni pentru a i se rezolva problemele cu actele, brazilianul se poate bucura în sfârșit că este de folos echipei care i-a acordat toată încrederea. „Ne bucurăm pentru victoria de azi (n.r. vineri). Mă bucur pentru reușită și sper să mai reușesc. Ne trebuiau trei puncte și mă bucur pentru ele. Am luat mingea, am urcat și am văzut spațiul, așa am ajuns să trag la poartă. Mister ne-a spus toată săptămâna la antrenamente să tragem la poartă. Dacă la Timișoara va fi bine, scăpăm de retrogradare”, a spus Erico da Silva.

Brazilianul a fost felicitat și de Flavius Stoican, chiar dacă în partida anterioară, cu Chiajna, le-a dat emoții colegilor, victoria de atunci cu 3-2 făcând ca totul să fie șters cu buretele. „M-a încântat golul. Bravo lui Erico, cinste lui! Nu e ușor ca un jucător să vină la noi și trei luni să nu aibă drept de joc. Iată că a fost corect și fotbalul îl răsplătește. Nu a cedat la antrenamente, iar acum a avut o evoluție fantastică, plus meciul cu Concordia. A făcut o eroare în prima repriză, iar apoi, ca un fotbalist mare, a trecut peste acel moment și a fost coautor la toate cele trei goluri ale noastre”, spune Stoican.

Partida a fost urmărită de Marin Condescu nu din loja oficială, ci din tribune, într-o zonă a stadionului în care nu mai era nici un suporter. Puținii spectatori veniți la meci l-au putut urmări pe Condescu făcând ture și cruci printre scaune, nici senatorul Florin Cârciumaru neputând să urmărească meciul până la final din loja oficială. „Am plecat de acolo că la ce emoții am avut. Am venit aici, la autocar, și doar am ascultat reacția oamenilor ca să îmi dau seama ce se întâmplă. De mult nu am avut așa emoții la un meci al echipei”, spune fostul primar al orașului.

„Fotbalul ne va răsplăti”

Pentru suporterii Pandurilor, emoțiile nu s-au încheiat însă. Marți, echipa lui Flavius Stoican va evolua la Timișoara, echipa de pe Bega fiind o rivală directă a Pandurilor în lupta pentru retrogradare. În meciul tur din play-aut, bănățenii s-au impus la Severin, iar acum gorjenii vor revanșa și cele trei puncte. „La Timișoara ne așteaptă o partidă decisivă, pe care o tratăm cu maximă seriozitate. Sper într-o partidă deosebită. O să vedeți o echipă a Pandurilor care joacă un fotbal frumos, cu determinare, și sper să ne întoarcem cu puncte de la Timișoara, chiar dacă venim după două meciuri grele. Nu ne vom opri să sperăm că ne salvăm de la retrogradare pentru că toți cei care iubesc Pandurii știu cât ne dorim acest lucru. E greu, dar va fi cu atât mai frumos. Se face un stadion frumos la Târgu Jiu, sunt convins că oamenii vor fi aproape de noi și lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Partida cu Timișoara e una importantă. Nu e finalul, dar vom trata fiecare meci cu responsabilitate și seriozitate. Cel de la Timișoara e cel mai important meci pentru noi. Băieții vor avea determinare și veți vedea o echipă care joacă până în ultima secundă. Noi am jucat cu Timișoara în play-out și atunci până când am primit un cartonaș roșu dat cu mare ușurință Timișoara nu ne pusese nicio problemă. Îmi aduc aminte de acel meci pe care nu am cum să-l uit. Centralul a dat atunci două cartonașe roșii și am mai avut și un jucător care s-a accidentat. Fotbalul ne va răsplăti pentru că am fost muncitori, ne-am antrenat și sunt convins că vom face o partidă mare la Timișoara”, declară Stoican.

Vizualizări: 1,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: