Panică după ce cabina unui tir a luat foc la Târgu Jiu

A fost agitație mare joi pe strada Slobozia din municipiul Târgu Jiu, unde capul tractor al unui tir a luat foc în timp ce mașina era în mers. Șoferul era la volan și cu greu a reușit să se salveze de acolo, de o sperietură groaznică având parte și câțiva localnici.

Oamenii au văzut flăcările și au fost convinși că focul va ajunge și la locuințele lor. Doi copii au început să plângă atunci când i-au văzut pe adulți că se pierd cu firea, adulții fiind bunicile care aveau grijă de ei. „A leșinat nepoțica atunci când a văzut flăcările de câțiva metri. Gândiți-vă cât de înaltă e cabina și cu focul pe deasupra ei, plus că era foarte mult fum. Fetița nu a văzut niciodată așa ceva și i s-a făcut rău. Nu știam cum să fac mai întâi, să am grijă de ea sau să încerc să fac să nu ajungă flăcările la casă”, a povestit o femeie care stă în zona în care s-a produs incendiul.

„Casa e ridicată acum și are numai polistiren pe exterior. Ne-a fost teamă că dacă sar scântei sau ajunge vreo flacără la ea se distruge totul. Mai e și mașina parcată în curte, vă dați seama că sperietură am putut trage. Ne-a fost teamă că ajunge focul la noi”, a spus, de asemenea, o altă localnică. Flăcările au fost observate prima dată de către o vecină care a povestit că a început să strige după șofer pentru că omul părea să nu fi observat focul care cuprinsese deja spatele cabinei. Mașina a fost oprită în cele din urmă, dar șoferul nu mai putea să iasă din cabina cuprinsă de fum și foc. „Am vorbit cu el și mi-a spus că a fost groaznic. Dădea cu piciorul în parbriz ca să îl spargă și nu crăpa. Dacă ardeau cablurile era clar că nu mai mergea sistemul de deschidere a ușilor și el era prins acolo. A avut norocul că avea geamul lăsat jos pe partea lui și pe acolo a putut să iasă până la urmă. Oricum a ieșit la timp pentru că după aia totul s-a făcut scrum”, a povestit un martor ocular.

Șoferul s-a ales doar cu o sperietură teribilă, mașina pe care o conducea fiind înmatriculată în Gorj. Focul a fost stins în cele din urmă de un echipaj al pompierilor militari, cauza cea mai probabilă reprezentând-o un scurt circuit electric. Daunele sunt însă totale pentru că întregul cap tractor a fost făcut scrum, cei care au asistat la întreaga scenă bucurându-se că mașina a putut fi oprită pe șosea și că pe carosabil nu se mai aflau în acel moment alte mașini sau persoane care să fie afectate de incendiul respectiv.

Galerie foto


Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: