Rănit ușor după ce a intrat cu mașina în locomotiva unui tren

Noroc cu carul și zile din plin pare să fi avut un gorjean de 37 de ani care joi dimineața a supraviețuit impactului dintre autoturismul pe care îl conducea și locomotiva unui tren Regio care se deplasa dinspre Târgu Jiu spre Petroșani.

Bărbatul nu a oprit la trecerea de cale ferată cu drumul care duce dinspre Tetila spre DN 66, cel dintre Târgu Jiu și Bumbești Jiu. Mașina acestuia a fost aruncată într-o râpă, dar șoferul a reușit să iasă la timp din ea și să sune după ajutor la 112. Oricum, și mecanicul trenului a apelat numărul de urgență, el trebuind să oprească garnitura, manevra reușind după câteva sute de metri. Pe distanța respectivă erau înșirate bucăți din autoturismul lovit, inclusiv capota.

Cu toate acestea, pompierii sosiți la locul accidentului, deși se așteptau la ce era mai rău, au avut parte de o surpriză. „Persoana accidentată se afla lângă autoturism și nu a fost nevoie de descarcerare. Era conștient, a fost preluat de cei de la Ambulanță”, a menționat Cosmin Vlădoiu, de la Garda de Intervenție Bumbești Jiu a ISU Gorj.

Șoferul rănit a fost transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, el fiind cercetat pentru vătămare din culpă, iar pentru trei luni va rămâne pieton. Localnicii spun că în zonă ar trebui instalată o barieră, semnele rutiere nefiind suficiente pentru ca șoferii să evite astfel de pericole. „Ne-am mutat aici de la Revoluție și am văzut o grămadă de accidente. Nu pune nimeni o barieră, că ar fi mai simplu atunci. Nu ar mai fi atâtea cruci pe marginea drumului. Sunt semnele, dar acum au apărut tufele, e vegetație și nu se mai vede, ar trebui tăiate ca să fie vizibilitate mai bună”, a spus o localnică.

Trenul care mergea spre Petroșani și-a reluat deplasarea după circa o oră. În tot acest timp călătorii au stat și au așteptat. Mecanicul a fost testat și el cu aparatul etilotest, rezultatul arătând că nu consumase băuturi alcoolice.

Galerie foto




Vizualizări: 1,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: