Abuzurile reclamate de medicul Pungan, anchetate de poliţie

Medicul neurolog Mihaela Pungan, care a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa modului în care se acordă gradele de handicap de către comisia de evaluare din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Gorj, a depus o plângere penală la poliţie. Doctoriţa Pungan susţine că bolnavii sunt puşi degeaba pe drumuri de către DGASPC Gorj, fiindu-le solicitate două referate medicale de la doi medici specialişti.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, „petiţia a fost trecută în evidenţa dosarelor penale cu autori cunoscuţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propuneri legale”.

Până la finalizarea cercetărilor, medicul Mihaela Pungan strânge declaraţii scrise ale pacienţilor care s-au lovit de refuzul medicilor evaluatori din cadrul DGASPC Gorj, precum şi declaraţii din partea asociaţiilor de pacienţi pentru a avea probe la dosar. „Noi nu luptăm cu o persoană, ci cu schimbarea unor obiceiuri perpetuate de ani de zile. Ne dorim ca instituţiile noastre să aibă oameni competenţi şi morali. După ce de două ori DGASPC neagă faptele semnalate, iată că Poliția, în urma probelor aduse, consideră legitimă deschiderea dosarului penal împotriva unei persoane”, spune medicul Mihaela Pungan.

Vizualizări: 1,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: