Parlamentar cu două birouri în prefectură, instituţie cu birourile pe hol

Bătaie de joc la Instituţia Prefectului Gorj. În timp ce salariații Direcției Agricole stau cu birourile pe hol și câte trei-patru într-o încăpere, deputatul Alin Văcaru beneficiază de două birouri de parlamentar în cadrul instituţiei. Celor două încăperi le-au fost aduse şi îmbunătăţiri de către deputatul Văcaru, care a dispus montarea unor uşi antifonate.

 Unii cât de mult, iar alții deloc! Acesta pare să fie principiul după care funcționează Instituția Prefectului când vine vorba de distribuirea spațiilor din interiorul clădirii. Deputatul PSD, Alin Văcaru, pare să fie privilegiat, pentru că de curând a obținut două camere în cadrul Prefecturii, unde și-a amenajat deja biroul de parlamentar.

Văcaru a primit camera în care a funcționat biroul lui Ion Cupă, dar și camera alăturată, în plus. Acolo funcţiona Agenţia Zonelor Miniere, care, după spusele subprefectului Sorin Arjoca, şi-au retras reprezentanţii. Repartizarea a fost făcută în condițiile în care Direcția Județeană de Agricultură se luptă de câteva săptămâni să obțină câteva camere în plus în cadrul Instituției Prefectului pentru că nu mai are spațiu să-și desfășoare activitatea după fuziunea cu Camera Agricolă. Dan Tănăsescu, directorul instituției, spune că nu are spațiu să preia toate obiectele de inventar. ”Suntem 37 de persoane. Problema este a spațiului pentru că aici, în sediul Prefecturii, nu avem spațiu să preluăm toate obiectele de inventar și tot inventarul. M-am adresat și Instituției Prefectului să găsim două camere să avem loc. Suntem o singură unitate și consider că trebuie să stăm toți la un loc, eu așa consider. Nu putem să ne desfășurăm activitatea cu jumătate de salariți aici și jumătate în altă parte. Așteptăm să vedem dacă primim un răspuns favorabil. Dacă nu, cel mai probabil să o fac un birou în secretariat”, a spus Dan Tănăsescu, directorul Direcției Agricole.

 Ce spune Prefectura

Întrebat despre această situație, subprefectul Sorin Arjoca spune că nu s-a făcut discriminare. ”Fiecare deputat și senator care a solicitat beneficiază de câte un birou, birou și anticameră. La domnul Văcaru, anticamera respectivă a fost ocupată de Agenția Zonelor Miniere care și-a retras reprezentantul. Domnul deputat Dan Vâlceanu, nu a solicitat, l-am întrebat, dar a spus că nu dorește, dorește să aibă biroul parlamentar la sediul partidului. Nu am făcut discriminări. Vedem și dânșii cum se reorganizează, am înțeles că au foarte mult mobilier pe care nu au unde să-l depoziteze. O să vedem, nu este o problemă”, a spus Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: