Liberalul Banţa: Sunt 300 de angajări ilegale la spital

Acuzaţii grave făcute de un consilier judeţean al PNL Gorj la adresa conducerii Spitalului Judeţean, unde director este social-democratul Tiberiu Tătaru. Victor Banţa a făcut parte din comisia de verificare a concursurilor din spital şi a constatat că au fost făcute 300 de angajări în ultimii ani. Dar fără respectarea legii, spune Banţa, câtă vreme spitalul nu are o nouă structură organizatorică aprobată de Ministerul Sănătăţii. Directorul Tiberiu Tătaru nu a dorit să comenteze afirmaţiile lui Banţa, pe motiv că „sunt în afara realităţii”.

Consilierul judeţean Victor Banţa acuză conducerea spitalului că maschează indicatorii statistici invocând deficit de personal. „La Spitalul Judeţean s-au făcut 300 de angajări în doi ani. Nu este un deficit de personal la spital, se maschează o stare de fapt sub nişte indicatori statistici aparent corecţi şi se ascund în spatele unui ordin de ministru care reglementează normativul de personal, ca minim şi maxim”, a declarat Victor Banţa.

Liberalul susţine că modificarea structurii organizatorice a spitalului s-a făcut ilegal. „Spitalul Judeţean Târgu Jiu este la două treimi în marja dintre minim şi maxim. Pe baza acelui ordin au mărit schema de personal cu aproximativ 300 de posturi. Aceste angajări prin mărirea schemei cu un număr aşa de mare de personal înseamnă modificarea structurii organizatorice şi ar fi trebuit să se facă cu acordul şi avizul Ministerului Sănătăţii”, a precizat Banţa.

Acesta consideră că se impun controale serioase la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, după angajările din ultimii ani. Victor Banţa spune că a recomandat Consiliului Judeţean efectuarea unui Audit. „Au fost concursuri la Spitalul Judeţean care nu au respectat procedura, s-a luat taxă ilegală de participare la concurs, au fost subiecte în afara fişei de post, au fost concursuri fără avizul Ministerului Sănătăţii şi sunt ilegale. În urma verificărilor noastre, am recomandat control, atât audit intern al Consiliului Judeţean, dar şi control de la Prefectură. Dacă echipele de la Prefectură şi Consiliul Judeţean ar face un control amănunţit şi temeinic acolo, ar ieşi la iveală mult mai multe lucruri urâte”, a spus Banţa.

NO COMMENT

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, nu a vrut să comenteze acuzaţiile aduse de Victor Banţa. „Ceea ce spune domnul Banţa e în afara realităţii, altceva nu comentez”, a spus Tătaru.

Vizualizări: 3,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: