Patron de restaurant, sancţionat cu 20.000 lei

Un anagajator, cu sediul social în comuna Stăneşti, având domeniul de activitate restaurante, a fost sancţionat de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj (ITM) cu suma de 20.000 lei.

 

Amenda s-a datorat faptului că angajatorul folosea în desfăşurarea activităţii o persoană care nu avea încheiat în prealabil  contract individual de muncă.

În perioada 27 februarie -10 martie, inspectorii ITM au efectuat un număr de 44 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 136.500 lei și trasate 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

„De asemenea, în perioada 09 februarie-10 martie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins acțiuni de verificare și control în cadrul Campaniei Naționale privind verificarea modului în care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Au fost verificați 16 angajatori”, au transmis reprezentanţii ITM Gorj.

Vizualizări: 2,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: