Pe cine salvează medicii când sunt doi pacienți Covid pe un ventilator

Zece pacienți Covid erau joi dimineața la Terapie Intensivă la spitalul din Târgu Jiu, fiind și două decese în ultimele ore.  Numărul celor care au nevoie de ajutorul aparatelor pentru a putea respira crește și se poate ajunge la situația în care medicii să fie nevoiți să aleagă pe cine pun pe aparate și pe cine nu.

Medicul pneumolog din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Elena Vlad, spune că a existat situația în care să se decidă cine să trăiască și cine nu. Cadrul medical povestește faptul că această decizie a fost luată în funcție de vârsta celor doi pacienți care aveau nevoie urgentă de ventilație.

”Dacă ne uităm în Terapie Intensivă toate ventilatoarele sunt ocupate. Nu stăm bine la acest capitol. A existat într-o gardă situația în care decizia pe un singur ventilator s-a luat după vârsta pacientului. Nu a fost garda mea, am auzit acest lucru. Era un singur ventilator. Diferența de vârstă era mare între cei doi pacienți. Unul era de 90 de ani, iar celălalt era de 40 de ani. Era oarecum normal să se ia această decizie”, a spus medicul Elena Vlad.

Vizualizări: 4,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: