Pecingină: Nu este treaba Guvernului cum se reorganizează CE Oltenia

Liderii sindicali din CE Oltenia așteaptă cu interes prezentarea planului de restructurare a complexului energetic. „Eu nu am văzut niciun plan de strategie, un plan care trebuie adus la cunoștința Uniunii Europene. Doar ni s-a spus că până în 2025 vor fi trei grupuri pe gaze, se vor înființa parcuri fotovoltaice și cam atât”, a declarat Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud.

Un plan de restructurare n-a văzut nici Gheorghe Pecingină, secretar de stat în Ministerul Finanțelor: „Eu nu am văzut niciun plan de restructurare. Deocamdată nu are cine să-l ceară. Trebuie să fim noi realiști și să facem un plan de restructurare ca să poată funcționa. Dacă nu, vom avea accidente cum a fost cel de acum. Restructurare nu înseamnă neapărat că vom da oamenii afară”.

El a mai subliniat că minerii și energeticienii au locurile de muncă asigurate și că este exclus să le fie tăiate salariile în perioada în care se va pune în aplicare și programul de restructurare. “Nu se iau în calcul tăieri de salarii la CEO. Nu este treaba Guvernului cum se reorganizează CEO. Trebuie să fim atenți, dar asta nu înseamnă că Guvernul poate impune disponibilizări sau reduceri de salarii. În CEO, salariile sunt foarte mici, în principal în sectorul productiv”, a mai adăugat Pecingină, la Emi TV.

Nicio firmă nu a fost interesată de realizarea unui studiu privind elaborarea Planului de restructurare și decarbonare pentru perioada 2020-2025, deși CE Oltenia a pus la bătaie suma de 2,4 milioane de lei. 

Licitația a fost anulată pe data de 2 aprilie. „Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanţi”, se arată pe platforma electronică de achiziţii publice.

Vizualizări: 3,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: