Pedeapsă pentru un şofer care a ucis pe trecerea de pietoni

Un şofer din Târgu Jiu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. În urmă cu aproape doi ani, Vasilică Prandea a spulberat cu Loganul o pensionară pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, iar zebra pe care traversa femeia de 64 de ani era marcată și semnalizată corespunzător.

Imediat după impact, şoferul a spus că a fost orbit de farurile unei mașini. Martorii au declarat că femeia a fost târâtă vreo 20 de metri, neavând nicio şansă de supravieţuire. Femeia a fost atât de desfigurată încât nici măcar rudele nu au putut să o recunoască în primele momente de după accident.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatele au arătat că nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Vasilică Prandea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani de închisoare cu suspendarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 3 ani. Bărbatul este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială. În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, Prandea va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Târgu Jiu sau Colegiului Tehnic ,,Ion Mincu” din Târgu Jiu.

Mai mult, firma de asigurări va plăti daune morale către rudele victimei. În total, 45.000 de lei plus penalităţile ce se vor calcula de la data primirii hotărârii definitive până la achitare. Sentinţa Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 2,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: