Percheziții în Stănești. Criminaliștii au căutat droguri și topoare!

Au fost percheziții, luni, în localitatea gorjeană Stănești. Mascații s-au întors la locuința unde au stat în aceste zile cei doi tineri din județul Buzău care au ajuns în arest după ce au bătut mai mulți localnici și au alergat până și polițiștii cu pietre. Amândoi vor dormi în arest, urmând ca, marți, instanța să stabilească măsura preventivă care se impune în cazul lor.

Zeci de polițiști, însoțiți de procurori, au descins, luni dimineața, la o adresă din localitatea Stănești. Au verificat locuința unde au stat în ultimele zile cei doi tineri din Buzău, veniți în Gorj, la niște rude. Cei doi, în vârstă de 23, respectiv 28 de ani, au ajuns în arestul Poliției și sunt acuzați de mai multe infracțiuni. Pe lângă loviri și alte violențe, sunt cercetați pentru ultraj, distrugere și violare de domiciliu. Dosarul penal a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

„În ziua de 14 iunie 2020, cu ocazia sărbătoririi hramului satului în satul Stănești, din județul Gorj, mai multe persoane au fost victime ale unei agresiuni exercitate de două persoane care se aflau în vizită pe raza acestei comune. Una dintre persoanele vătămate, în urma agresiunilor, a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. O altă persoană are 7-8 zile de îngrijiri medicale. Urmare a acestor violențe, una dintre persoanele vătămate a apelat serviciul de urgență. Au intervenit doi agenți de poliție din cadrul IPJ, respectiv Lelești și Runcu. De asemenea, față de cei doi agenți de poliție s-au proferat amenințări, s-au aruncat cu pietre. Unul dintre agresori a fost încătușat, însă a fost ajutat de alte persoane să scape de cătușe, prin ruperea lanțului acestora”, a explicat Camelia Caragea, prim-procurorul Parchetului Local.

Potrivit unor surse din anchetă, mascații au căutat arme albe și posibil droguri în casa din Stănești și în mașina ce îi aparține unuia dintre scandalagii. Nu au găsit însă substanțe interzise, deși a fost percheziționat atent fiecare centimetru din locuință și mașină. „S-au efectuat și percheziții pe raza comunei Stănești, județul Gorj, cu privire la identificarea unor probe la domiciliul unei persoane care a ajutat pe unul dintre suspecți să scape de cătușe”, a mai adăugat Camelia Caragea.

Marți dimineața, cei doi agresori vor afla dacă vor rămâne în arest sau vor fi cercetați în libertate.

Galerie foto




Vizualizări: 3,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: