Performanța unui constructor din Gorj: Costuri minime pentru o locuință modernă

Un constructor cu experiență din Gorj a vrut să demonstreze că se poate construi o locuință cu bani puțini. Este vorba de Doru Țilivea din satul Rugi al comunei Turcinești, care a realizat o casă modernă numai din polistiren. A reușit performanța, numai că oamenii sunt reticenți când vine vorba să-și construiască o casă cu bani puțini și fără a folosi materialele clasice.

Doru Țilivea are 59 de ani și este constructor de o viață. Gorjeanul a considerat, în urmă cu câțiva ani, că a acumulat suficientă experiență în acest domeniu așa că și-a permis o provocare, aceea de a construi o locuință cu bani puțini și a reușit.

Locuința este în satul Rugi și poate fi vizitată de toți cei care vor să vadă cum pot avea o casă modernă cu cheltuieli minime. ”Am vrut să arăt că se poate construi o casă de locuit cu bani puțini. Am realizat o locuință de 40 de metri pătrați la cheie cu 20.000 de lei. Este vorba de o locuință compusă din dormitor, living, baie bucătărie și dressing, cu design modern și încălzire în pardoseală. Lângă am făcut și o anexă pentru generatorul de curent și alte întrebuințări. Construcțiile sunt făcute doar din polistiren, iar la interior avem gresie și încălzire în pardoseală”, a povestit Doru Țilivea.

Doru Țilivea lucrează în domeniul construcțiilor de peste 30 de ani și a zis că e nevoie de ceva nou, inovativ, numai că, deși proiectul i-a ieșit, se lovește de reticența oamenilor. ”Lucrez în acest domeniu de 30 de ani și am zis că este timpul să fac ceva inovativ, că dacă o să continuăm tot cu țiglă și cărămidă nu ne mai suportă planeta. Proiectul meu a ieșit exact așa cum m-am așteptat, numai că oamenii sunt reticenți atunci când vine vorba să-și facă o casă ieftină, dar fără ciment și cărămidă. Pur și simplu nu au încredere”, a spus gorjeanul.

Casa de la Rugi nu este locuită în acest moment, dar își deschide ușa pentru toți cei care vor să o vadă. ”Este o casă demonstrativă, să spun așa. Oamenii au venit să o vadă, sunt impresionați, dar nu am reușit să-i conving că acest tip de locuință poate fi o alternativă ieftină. Vreau să vă spun că au trecut două ierni peste casa ieftină, furtuni, grindină, caniculă și este in picioare. Nu implică nici un risc, decât să-ți cadă o bucată de polistiren în cap, dar eu cred că a trecut testul. Este indistructibilă în fața naturii și rezistentă”, a mai spus Doru Țilivea.

Și arhitectura casei nu are cum să nu atragă atenția trecătorilor, care măcar de curiozitate se opresc să o admire.

Vizualizări: 17,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: