Peste 530 de testări cu aparatul alcooltest, efectuate într-o seară

Peste 523 de testări cu aparatul alcooltest şi 10 testări cu aparatul drugtest au efectuat poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Gorj, împreună cu reprezentanţii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, în noaptea de 9-10 martie.

 

Această acţiune a fost realizată în contextul reducerii riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

.

„Activităţile s-au desfăşurat şi în scop preventiv, constând în aplicarea unui chestionar, în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanţe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România de către specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj. Facem precizarea că datele furnizate în cadrul acestui studiu sunt anonime şi confidenţiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 8 permise de conducere.

Poliţiştii au constatat în flagrant delict 4 infracţiuni de conducere a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului

Galerie foto



Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: