Peste o sută de intervenții la case cu persoane în izolare

Echipele operative Distribuţie Oltenia au remediat până în prezent peste 125 de deficienţe electrice care afectau alimentarea cu energie electrică a unor persoane aflate în izolare/carantinare, potrivit unui comunicat remis miercuri.

"Cu măsuri sporite de precauţie, electricienii Distribuţie Oltenia au intervenit şi remediat deficienţe electrice în locuri de consum cu persoane aflate în izolare/carantinare din peste 100 de localităţi din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea", se menţionează în comunicat.

Astfel, echipele de teren Distribuţie Oltenia au fost dotate şi instruite conform tuturor recomandărilor şi cerinţelor specialiştilor pentru a avea un mediu de lucru sigur, dar şi pentru a oferi siguranţă consumatorilor cu care intră în contact.

În cazul locurilor de consum ale consumatorilor aflaţi în izolare sau carantină, electricienii pot interveni la instalaţiile de branşament de până la punctul de delimitare (înaintea bornelor de ieşire din contor), purtând mănuşi, ochelari şi echipamente de protecţie de unică folosinţă pe tot parcursul procedurilor de remediere a deficienţei electrice.

După finalizarea remedierii deficienţei, întreg echipamentul de unică folosinţă va fi colectat în saci speciali, urmând a fi predat unei firme specializate în colectarea deşeurilor medicale.

"Dacă deficienţa electrică este depistată în instalaţia de utilizare a clientului aflat în izolare sau carantină (după punctul de delimitare), remedierea acesteia presupune intrarea în mediul posibil contaminat", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, acest tip de intervenţie va fi efectuat de electricieni în următoarele condiţii: doar la solicitarea ISU şi în prezenţa reprezentanţilor DSP, se vor respecta dispoziţiile reprezentanţilor DSP şi ISU, electricienii vor utiliza echipamentul de protecţie suplimentar pus la dispoziţie de DSP, după remedierea deficienţelor electrice, echipamentele de protecţie vor fi predate reprezentanţilor DSP şi se vor respecta regulile generale de igienă.

Persoanele aflate în izolare sau carantină sau care au intrat în contact cu alte persoane cu semne de afecţiuni pulmonare, tuse, strănut, trebuie să menţioneze faptul că sunt în izolare sau în carantină sau că există suspiciuni cu privire la o potenţială expunere la COVID-19, la înregistrarea deranjamentului electric.

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: