Pești morți pe Jiu

Fotografii cu câțiva pești morți pe Jiu au stârnit nedumeriri în mediul online. Un pescar a postat imaginile întrebându-se din ce cauză au murit peștii. Cei de la Asociația Pescarilor Gorj spun însă că nu sunt motive de îngrijorare. 

"Sunt foarte mulți factori care pot provoca mortalitate. Peștii, ca orice vietate, nu sunt nemuritori, au și ei dușmani de toate felurile. Din păcate din ce în ce mai mulți. În zona respectiva exista populații de rapitori care se hrănesc cu acești pești și care-i pot răni (vidre,cormorani). 

Exista probabilitatea sa fie scăpați din juvelnicul unui pescar. Pot fi răniți de evacuarea din barajul de amonte. Sunt foarte multe cauze, dar în acest caz as exclude factorul poluator, deoarece cei doi pești au dimensiuni în media normala și nu mai exista cazuri de mortalitate în rândul altor specii cu sensibilitate scăzută la poluare (roșioara, clean, oblete etc). Asta nu înseamnă că apele sunt nepoluate, exista poluare în toată țara.

Și în anii trecuți au apărut pești de un anumit calibru pe suprafața apei, cauza mortalității fiind rănirea de către cormorani. Practic cormoranul vânează o hrana cu dimensiune mai mare decât poate inghitii, pestele este rănit în zona sistemului respirator și in câteva zile survine decesul. Nu este cazul de panica, asa funcționează natura, și în apa și pe mal exista prădători", e mesajul lui Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Pescarilor Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: