Petiţia anti-BREXIT depăşeşte patru milioane de semnături

O petiţie pentru revocarea Articolului 50 şi pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a depăşit patru milioane de semnături în mai puţin de trei zile, informează Euronews.

Petiţia a fost postată pe site-ul Parlamentului britanic. "Guvernul a susţinut în mod repetat că ieşirea din Uniunea Europeană este voinţa poprului. Trebuie să oprim această idee dovedind nivelul ridicat de susţinere pentru rămânerea în UE. Un vot oficial s-ar putea să nu aibă loc, deci votaţi acum", au postat iniţiatorii petiţiei.

Petiţiile care sunt semnate de mai mult de 100.000 de persoane sunt automat luate în considerare pentru a fi dezbătute de parlamentari. Petiţia a fost postată miercuri şi a strâns 100.000 de semnături în primele două ore. Iniţiativa a avut un asemenea succes încât pagina de petiţii a site-ului Parlamentului de la Londra nu a fost funcţională pentru câteva ore joi.

Mai multe vedete au anunţat că au semnat această petiţie şi şi-au încurajat fanii să semneze şi ei. Printre cei care au aderat la iniţiativă se numără actorii Hugh Grant şi David Mitchell.

Vizualizări: 589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: