Piadina, un excelent preparat pentru orice masă a zilei

 Imaginează-ți că te plimbi pe străzile înguste ale Italiei și intri într-o piadinerie, unde poți savura o piadină excelentă cu umplutură de prosciutto, rucola, brânză ricotta și roșii. Sună bine? 


           Bucătăria italiană este prima în topul celor mai apreciate bucătării din lume. Este și firesc datorită măiestriei cu care sunt folosite ingredientele proaspete cu ajutorul cărora se prepară cele mai bune rețete de paste și pizza. Risotto, gnocchi, spaghete carbonara, bolognese și multe alte preparate ce vin de pe meleagurile faimoasei și inconfundabilei țări.  

Aroma ingredientelor locale se îmbină în cel mai plăcut mod, oferindu-ți savoarea incredibilă a gusturilor renumite. Sunt rețete pregătite în toate colțurile lumii.


       Italienii fac din mâncare un adevărat ritual. Servesc masa într-un mod extraordinar de plăcut, unde familia se reunește și socializează, savurând în același timp preparate lor excepționale.

           Poporul italian creează din servirea mesei o artă, arta savorii în care gusturile și buna dispoziție triumfă. Sunt momente în care se regăsesc, discută și savurează cele mai proaspete și apetisante rețete.


          Dacă te întrebi care sunt secretele bucătăriei italiene, află că aromele subtile ale ingredientelor de bază, carbohidrații și ierburile aromatice proaspete sunt printre cele mai păstrate tradiții culinare. 

    

Care sunt ingredientele de bază folosite de italieni în magica lor bucătărie?

  • Uleiul de măsline, un ingredient folosit în preparate în funcție de cât de aromat este;
  • Roșiile aflate în compoziția renumitelor sosuri, marinara, bolognese;
  • Busuiocul, faimos pentru aromarea pastelor, salatelor;
  • Orezul din faimosul Risotto, dar prezent și în alte preparate;
  • Parmezanul sau alte sortimente de brânzeturi renumite în toată lumea.

           Unul dintre preparatele excelente italienești este și piadina sau Piada (lipia piadină), o pâine subțire cu origini regăsite în regiunea Romagna a Italiei, preparată din făină albă, ulei de măsline sau untură, sare și apă. Piadina este un produs adăugat pe lista produselor alimentare tradiționale din Italia, regiunea Emilia Romagna.

            

        Se consideră că piada ar fi un cuvânt împrumutat din cuvântul grecesc pentru focaccia. Dar părerile cu privire la originile piadinei sunt împărțite.


       Lipiile (piadinele) se vând umplute cu diverse mixuri de ingrediente, în renumitele piadinerii, magazine specializate în Italia, regăsite în special la fiecare colț de stradă din Romagna. Preparatul tradițional este pregătit cu untură, ceea ce-l face extrem de pufos. 

       Este un aliment ce poate mulțumi atât vegetarienii, cât și pe cei care consumă carne, deoarece este un aliment versatil. Umplutura de bază, cea tradițională, este combinația de brânză, prosciutto și rucola.

   

           Fiecare preparat din această lume poate fi reinterpretat, însă mereu va dăinui rețeta de bază a acestuia. La fel se întâmplă și în cazul delicioasei piadine, un preparat ce nu-ți ia mai mult de o oră.


             Piadinele pot fi umplute cu brânzeturi, legume, sortimente de pește, dar și cu ingrediente dulci. Așadar, fie că îți este foame sau vrei să pregătești un desert excelent, prepară o rețetă de piadină sandwich, rețeta tradițională de piadină cu prosciutto, rucola și  brânză ricota sau o rețetă de piadină cu nutella și fructe. 


         Indiferent de umplutura aleasă, piadina este un mod excelent de a lua prânzul sau chiar și cina, alături de familia ta. Sau poate doar o gustare într-o zi de weekend. Ce spui?

Vizualizări: 1,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: