Pîrvulescu, despre pierderile CEO: Nu știu de ce par informații bombă

Pierdere de 1.174.236.522 lei, acesta pare să fie rezultatul financiar al Complexului Energetic Oltenia pe anul trecut, cifra fiind anunțată de fostul director general Laurențiu Ciurel. Acționarii vor discuta situațiile financiare pe 27 mai și atunci probabil că vom afla datele oficiale.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a spus că nu trebuie să ne mai surprindă amploarea dezastrului. “Eu nu știu de ce aceste informații par informații bombă, pentru că în momentul în care s-a făcut rectificarea de buget la finalul anului trecut, se știa că societatea va avea rezultat negativ și încă destul de mare în valoare absolută. Deci, nu trebuie să ne surprindă”, a spus președintele FNME la TV Sud. În bugetul rectificat, pierderea estimată era de 975 de milioane.

Pîrvulescu crede că pierderile sunt mai mari decât cele estimate pentru că și prețul certificatelor de carbon a mai crescut: “Știm bine că acele certificate de carbon, care au dus la pierderea X pe care o să o aflăm în 27 mai, au crescut din februarie până în momentul achiziționării cu 10 euro, ceea ce la milioane de certificate care trebuiau luate, e logic că acea pierdere prognozată s-a mărit”.

Liderul FNME a spus că nu are datele de bilanț, pentru a-și da seama dacă aceste pierderi uriașe au fost cauzate doar de certificatele de carbon. (A.A.)

Vizualizări: 2,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: