Aparegio își face parc fotovoltaic. Vrea să dea energie în sistem

Aparegio Gorj SA, societatea regională de apă și canal, va înființa un parc fotovoltaic. Investiția ar urma să fie realizată la Curtișoara, la stația de epurare. Conducerea unității spune că până la finalul anului 2019 instalația va fi funcțională. Energia produsă în cadrul acestui parc solar va fi utilizată pentru consumul propriu, iar surplusul va fi livrat în sistem.

Pentru a putea realiza această investiție, acționarii Aparegio au aprobat primăvara aceasta modificarea actului constitutiv al unității prin introducerea activităților secundare cu privire la producerea, transportul, distribuția și comercializarea de energie electrică.

După ce specialiștii societății vor finaliza caietul de sarcini aferent investiției, lucrarea va fi scoasă la licitație. ”Vrem să montăm niște panouri fotovoltaice care să mai reducă cheltuielile cu energia. Investiția o vom realiza la Curtișoara, pentru stația de epurare, dar nu va fi strict pentru aceasta, pentru că acum avem dreptul să dăm energie în sistem. Sunt momente când stația nu consumă atât cât poate să producă parcul acesta fotovoltaic. O să facem o primă investiție, în jur de 100.000 euro. Am făcut niște calcule, panourile fotovoltaice sunt garantate pe 10 ani și în 5-6 ani le amortizez”, a declarat Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio.

Conducerea societății mai spune că astfel de mici parcuri fotovoltaice vor fi amenajate în mai multe zone. ”De acum încolo, o să tot fie, cu toate extinderile de canalizare care s-au făcut în municipiul Târgu Jiu, și în general în aria de operare, sunt multe stații de pompare mari consumatoare de curent. Stații de pompare a apei uzate, pentru că formele de relief nu îți permit să le aduci numai prin cădere liberă. Va crește consumul la energia electrică. Și am zis să luăm niște măsuri din acestea, pe suprafețele pe care le-a pus primăria la dispoziție, prin tot ce au ei dat înspre operator. Am vrea ca și pe Dealul Târgului să punem, la stația de epurare de la Târgu Jiu. O să facem mai multe, etapizat”, a mai spus directorul Aparegio.

Termenul avansat de reprezentanții Aparegio pentru demararea lucrărilor la parcul fotovoltaic de la Curtișoara este 1 august.

Vizualizări: 1,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: