Plăcintă cu cartofi

Ai nevoie de:

1 kg de cartofi

1 kg făină

Ulei, sare, apă

Cum pregătești:

Din făină, apă și sare faci un aluat elastic, îl împartoți în 12 părți și-l lași deoparte. Îl lași cam 25 de minute pe o față de masă presărată cu făină. Cureți cartofii și îi fierbi în apă cu sare timp de 30 de minute. Îi scurgi și faci un piure în care pui ulei.

Lași cartofii să se răcească și împarți compoziția în 12 părți. Fiecare parte de aluat o întinzi într-o foaie subțire, pe care o stropești cu ulei, presari cartofii și rulezi cu ajutorul sucitorului. Faci plăcinte rotunde pe care le coci într-o tavă de fontă, rotundă. Ungi tava, așezi plăcinta, iar când este gata pe o parte o ungi cu ulei și o întorci.

Așezi plăcimtele într-o farfurie una peste alta, iar când usnt coapte toate le acoperi cu un prospop. Devin moi și pufoase. Pt fi servite ca aperitiv.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: