Plăcinte cu brânză făcute la tigaie

Plăcintele cu brânză prăjite la tigaie reprezintă o rețetă simplă și rapidă. Gustoase, pufoase, aromate și fragede, aceste plăcinte amintesc de gustul plăcintelor bunicii.

Pentru a pregăti plăcințele simple și rapide cu brânză, aveți nevoie de ingrediente simple.

Ingrediente: 3 linguri iaurt, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță zahăr, 6 linguri făină, 200 g brânză de vaci, 150 g cașcaval, 2 căței de usturoi, 1/2 lingură ulei.

Mod de preparare: Într-un bol adânc, amestecăm iaurtul, sarea, zahărul și bicarbonatul. Adăugăm 5 linguri de făină dată prin sită și amestecăm bine până formăm un aluat. Apoi, se lasă la crescut timp de 15-20 de minute.

Pentru umplutură, dăm cașcavalul prin răzătoare și îl adăugăm într-un bol, amestecăm cu brânza de vaci, un vârf de linguriță de sare și cățeii de usturoi zdrobiți. După ce a crescut, împărțim aluatul în 4. Întindem fiecare bucățică de aluat într-o foaie subțire. Așezăm umplutură doar pe o jumătate de foaie și împăturim.

Procedăm la fel și cu restul bucățelelor de aluat. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim plăcințelele pe ambele părți, până se rumenesc frumos și până capătă o culoare apetisantă, aurie-maronie. Se servesc calde, deși sunt bune și reci.

Vizualizări: 1,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: