Plante care stimulează creșterea părului

Farmacia naturii ne pune la dispoziție o serie de remedii foarte eficiente pentru regenerarea și întărirea firului de păr. Sunt plante cunoscute, precum  urzică, rozmarin, lavandă sau brusture sau mai puțin cunoscute precum serenoa repens şi jojoba.

Aceste plante pot fi benefice pentru creşterea părului fiind folosite sub formă de infuzii în uz extern sau intern, uleiuri, tincturi.

1.   Urzică. Utilizată adesea în șampoane și alte produse pentru îngrijirea părului, urzica poate face minuni pentru podoaba capilară. Ea ajută la combaterea mătreții, hidratarea scalpului şi  reglarea secreției de sebum. Clătirea părului cu infuzie de urzică îmbunătățește textura și strălucirea părului.

2.   Brusture. Extractul din rădăcină de brusture este indicat prin excelență pentru revitalizarea foliculului și creșterea rezistenței firului de păr. Uleiul aplicat prin masaj furnizează fitosteroli naturali și acizi grași esențiali care calmează inflamația și împiedică subțierea și căderea părului.

3.   Rozmarin. Folosit de secole pentru stimularea creșterii părului, rozmarinul are o capacitate excelentă de stimulare a circulației sângelui la nivelul scalpului. Infuzia sau extractul de rozmarin se recomandă pentru toate tipurile de păr.

4.   Serenoa repens. Numită și Saw Palmetto, această plantă medicinală este foarte cunoscută în tratarea bolilor de prostată. De altfel, efectul benefic asupra creșterii părului a fost descoperit în cazul bărbaților predispuși la chelie, tratați cu serenoa repens pentru hiperplazie benignă de prostată.

5.   Ulei de jojoba. Este hipoalergenic, hidratant și potrivit tuturor tipurilor de păr. Se aplică doar câteva picături la rădăcina firului de păr, se masează scalpul, apoi se spală părul în mod obișnuit. Poate fi folosit și ca balsam pentru vârfuri uscate și despicate, dar în acest caz se aplică doar pe vârfuri și nu se clătește cu apă. Tot la fel poate fi folosit și uleiul de cocos.

Vizualizări: 2,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: