PNL trebuie să-i mulţumească electoratului

Liberalii, dacă ar înţelege de ce electoratul lor a stat acasă, ar avea motive să-i mulţumească pentru lovitura dură primită. Da, e trist că a câştigat PSD, un partid care vrea să îşi înceapă guvernarea modificând o lege, astfel încât un condamnat penal să poată fi premier. De fapt miza e mult mai mare, pesediştii vor să forţeze suspendarea lui Iohannis, pentru a avea acces la butoanele care schimbă şefii serviciilor secrete şi ale DNA. Că va fi rău cu un PSD atât de puternic este cert.
Şi totuşi, e bine că a pierdut PNL. Un partid care, aşa cum arată acum, diferă destul de puţin de PSD. Fosta şefă a PNL, Alina Gorghiu, i-a impus pe mai toţi prietenii soţului ei, Lucian Isar, prin tot felul de consilii de administraţie bine plătite. Cum? Prin intermediul miniştrilor tehnocraţi, şantajaţi cu susţinerea parlamentară. Nu degeaba s-a ferit Cioloş să se afişeze prea mult cu PNL, ştia ce cloacă e acolo. PNL seamănă la apucături cu PSD, dar are o doză mare de ipocrizie. În timp ce pesediştii au renunţat la minciuna cu curăţarea partidului de penali, liberali au simulat acţiunea. Nu l-au mai susţinut pe primarul arestat la domiciliu Cătălin Cherecheş, dar i-au pus mama prima pe liste. Ipocrizia PNL a fost evidentă, clientelismul politic la fel, iar asta i-a făcut pe alegători să stea acasă.
O altă caracteristică supărătoare la PNL este lipsa de valoare a multor candidaţi. Tudor Barbu, un candidat perfect pentru ceea ce a însemnat PP-DD, a fost susţinut de o întreagă filială PNL pentru a fi primul pe listă la Gorj. Pentru că liberalii nu au înţeles că electoratul acestui partid nu este format din proşti. Liberalii au alergat ca apucaţii după electoratul PSD, au promis măriri de salarii şi alte cele, dar şi-au ignorat alegătorii tradiţionali, atât la nivel local, cât şi naţional.
Ar fi multe de spus despre motivele pentru care PNL a pierdut la scor aceste alegeri. Liberalii care nu înţeleg nimic din ceea ce se întâmplă spun că alegătorii merită ce li se întâmplă, că sunt nişte proşti şi nu au nimic să-şi reproşeze. Sunt mulţi şi la Gorj care gândesc aşa. Cioloş a scris pe facebook că absenţa de la vot este o alegere care are o motivaţie pe care el a înţeles-o. Dacă o vor înţelege şi liberalii, vor mulţumi electoratului pentru semnalul dat şi vor reconstrui din temelii partidul. Dacă nu, PNL va muri.

Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: