Podul de la Lainici, promis din nou în prag de campanie. Două oferte!

Licitația care va stabili firma constructoare pentru podul peste Jiu, în apropiere de Mânăstirea Lainici, se apropie de final. Două oferte au fost depuse pentru acest proiect, iar societatea câștigătoare va fi desemnată la începutul lunii viitoare. Vestea a venit de la primarul Marcel Romanescu. Edilul se bucură că ar putea fi demarată, în sfârșit, această investiție și, astfel, investitorii din Ardeal nu ar mai fi descurajați de restricțiile de circulație impuse în Defileul Jiului.

Podul din zona Lainici ar fi trebuit să fie gata odată ce a fost reabilitat Drumul Național 66 care face legătura între Rovinari și Petroșani, dar acest lucru nu s-a întâmplat, așa că mașinile de mare tonaj ocolesc zona. Este problema de care se loveau autoritățile, susține primarul din Târgu Jiu, când încercau să convingă investitorii din Ardea să-și dezvolte afacerile și în Gorj.

“Avem o veste bună și în privința acelui pod din Defileul Jiului. Procedura de licitație este aproape finalizată. La începutul lunii august se va semna contractul. Este un proiect foarte mare. Sunt două oferte depuse pentru acea investiție. Acel pod de la Lainici face mult mai ușoară legătura cu Ardealul. E problema pe care o am în ultimul timp mai ales cu societățile care vor să își dezvolte afacerile pe raza municipiului Târgu Jiu. Foarte multe societăți și-au exprimat temerile pentru că capacitățile de mare tonaj nu puteau fi deplasate decât pe Râmnicu-Vâlcea – Sibiu sau pe zona Filiași – Timișoara”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Odată începute, lucrările se vor întinde pe 12 luni. „Odată cu realizarea acestei investiții, legătura noastră cu Ardealul se poate face prin Defileul Jiului fără niciun fel de restricționare de tonaj. Maximum un an de zile vor dura lucrările. Este evaluată la 120 de miliarde de lei (n.r.- vechi) această lucrare. Se va semna contractul la Târgu Jiu pentru că este la fel de important ca și centura municipiului Târgu Jiu”, a mai adăugat primarul Romanescu.

Vizualizări: 1,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: