Polițist din Rovinari, condamnat în urma unui scandal la care a intervenit

Un agent din cadrul Poliției Orașului Rovinari a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere ori distrugere de probe ori de înscrisuri, după ce a intervenit într-un scandal cu focuri de armă în comuna Fărcășești.

„Condamnă inculpatul Știoclei Constantin, la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere ori distrugere de probe ori de înscrisuri, faptă din data de 17.03.2019. În temeiul art. 91 C. pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de 1an şi 6 luni și stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În temeiul art. 93 alin. (1) C.pen.,va obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal, impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Gorj. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe durata termenului de încercare de 2 ani, inculpatul va presta muncă în folosul comunităţii în cadrul în cadrul Primăriei Bolboși și al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Costescu” Bolboşi, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare“, a stabilit instanța Judecătoriei Târgu Jiu.


Polițistul a luat revolverul, dar nu a anunțat pe nimeni 

Potrivit anchetei, agentul de poliție din cadrul Secției 5 de Poliție Rurală Rovinari se afla de serviciu schimbul III, împreună cu agentul de poliție, iar în jurul orei 23:30, cei doi polițiști au fost anunțați de ofițerul de serviciu din cadrul Poliției orș. Rovinari cu privire la producerea unui scandal în incinta unui local.

„Din declarațiile inculpaților, dar și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere situate în exteriorul localului, inculpatul a observat existența unei arme de foc abandonate pe pervazul localului, s-a apropiat de aceasta, a luat-o în mână și a  examinat-o, iar ulterior a introdus-o în buzunarul uniformei și a plecat de la fața locului.

(...) Inculpatul Știoclei Constantin nu i-a spus colegului său de patrulă despre arma găsită și luată de la fața locului. Inculpatul a declarat că nu a raportat evenimentul pe scară ierarhică și nici nu a întocmit documentația de constatare, întrucât a apreciat că revolverul este unul cu capse, pentru care nu este necesară obținerea unei autorizații“, au constatat anchetatorii.

Cea mai aspră pedeapsă a fost primit de către Claudiu Nicolae Diaconu, care a deținut și a tras cu un pistol tip revolver în alți rivali, rănind pe trei dintre ei. Acesta a fost condamnat doi ani și trei luni de închisoare cu executare la care se adaugă pedeapsa amenzii de 3600 de lei. 

Vizualizări: 3,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: