Tâlhar minor condamnat să meargă la un curs școlar

Un tâlhar minor din Rovinari a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă care constă în asistarea zilnică pe o perioadă de șase luni, dar și în urmarea unui curs de pregătire şcolară sau formare profesională.

„Măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 -234 alin. 1 lit. a) şi d) Cod penal şi pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzute de art. 371 Cod penal cu aplicarea art. 113 alin. (3) Cod penal, fapte din data de 19.09.2021 (persoană vătămată M.M.V.). În baza art. 121 alin. 1 lit. a), d) şi e) Cod penal, impune inculpatului F.O.R., ca pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională“, se arată în sentința judecătoarească. 

Cel care l-a îndemnat pe minor să comită infracțiunile a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare pentru  tentativă la tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.


„În timp ce se afla în parcul central din oraşul Rovinari, urmărind să obţină o sumă de 150 de lei, ce reprezenta pretinsa datorie, a folosit un obiect tăietor ascuţit (cuţit) cu care a exercitat acte de violenţă fizică asupra persoanei vătămate, producându-i leziuni traumatice la nivelul feţei şi în zona membrului superior stâng, care au necesitat pentru vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale, conform CML nr. 776/20.09.2021, emis de SML Gorj. Totodată, prin actele de violenţă fizică exercitate asupra persoanei vătămate i-a creat acesteia o stare de temere, dar şi altor persoane prezente la acea oră în parcul central din oraşul Rovinari, tulburând ordinea şi liniştea publică.

În seara zilei de 19.09.2021, în jurul orei 22:00-23:30, inculpatul, în timp ce se afla în parcul central din oraşul Rovinari, a deţinut asupra sa un obiect înţepător (cuţit) pe care l-a înmânat inculpatului minor, pentru ca acesta să exercite acte de violenţă fizică asupra persoanei vătămate şi totodată a îmbrâncit persoana vătămată în scopul deposedării de suma de 150 de lei, ce reprezenta o pretinsă datorie faţă de inculpatul. Prin actele de violenţă fizică exercitate împreună cu inculpatul minor asupra persoanei vătămate i-a creat acesteia o stare de temere, dar şi altor persoane prezente la acea oră în Parcul central din oraşul Rovinari, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică“, se arată în rechizitoriu.

Vizualizări: 1,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: