Polițiști acuzați pentru decesul unei fetițe de doi ani

Caz cutremurător în Belgia. O fetiță kurdă, în vârstă de doi ani, și-a pierdut joi viața, după ce dubiță în care se afla alături de alți imigranți a fost urmărită de poliția belgiană, care a deschis focul pentru a opri vehiculul. 

Poliția belgiană a observat un vehicul suspect, în noaptea de miercuri spre joi, pe o autostradă din apropierea localității Mons, situată lângă granița cu Franța. Astfel, ei au pornit în urmărirea dubiței. În încercarea de a o opri, poliția ar fi deschis focul, potrivit unei surse.

În interior, oamenii legii au descoperit 26 de adulți, trei copii și trupul micuței numite „Mawda”. Ea se afla în partea din spate cu părinții săi kurzi și cu fratele în vârstă de trei ani. Cu excepția copilei, niciuna dintre persoane nu a fost rănită. Migranții au fost reținuți și duși la o secție de poliție, unde urmează să fie audiați.

Autoritățile belgiene spun că oamenii legii nu sunt responsabili pentru moartea fetiței. Astfel, un purtător de cuvânt al instanței din Tournai a precizat: „Fetița nu a murit din cauza împușcăturilor poliției.” Cel mai probabil aceasta s-a lovit la cap.

Vizualizări: 998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: