Atac la Paris, revendicat de Statul Islamic

Un bărbat a atacat cu cuţitul mai multe persoane, sâmbătă seară, la Paris, în apropiere de Opera Garnier. Două persoane au murit, inclusiv atacatorul. Atacul a fost revendicat de organizaţia Stat Islamic, iar martorii au afirmat că atacatorul a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare). Atacul a avut loc într-o zonă cu multe restaurante.

Victima avea 29 de ani, iar cele patru persoane rănite se află în afara oricărui pericol. Alte patru persoane au avut nevoie de îngrijiri din cauză că au intrat în stare de şoc.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti la nouă minute de la începerea atacului, iar organizaţia Stat Islamic a anunţat că autorul este un "soldat al său şi operaţiunea a avut loc ca represalrii faţă de statele coaliţiei".

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis sâmbătă un mesaj pe Twitter: "Toate gândurile mele merg la victime, la cei răniţi în atacul de cuţit comis în seara asta la Paris, precum şi la rudele lor. Salut în numele tuturor francezilor curajul poliţiştilor care l-au neutralizat pe terorist". (A.A.)

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: