Polițistul arestat: avere ZERO în 2012, vile la Rânca în 2013

Declarațiile de avere pe anul acesta ale polițiștilor examinatori arestați săptămâna trecută în dosarul Mafiei Permiselor nu scot în evidență cine știe ce sume sau averi la o lectură sumară, dar asta și pentru că documentele completate de polițiști atunci când erau în funcții și scanate pentru a fi afișate pe internet, pe pagina Prefecturii Gorj, au un ”defect” chiar în partea dreaptă, la rubricile cu venituri sau sume împrumutate de pe la bănci pentru a fi justificate averile. În 2012 scanerul de la Permise părea să meargă foarte bine, dar, în cazul lui Stroe nu a prea avut ce scana…

Fostul om al legii pentru că probabil statul de ”fost” îl va avea de acum încolo, are declarația de avere din 2012 completată doar la capitolul salariu, vreo 18.000 de lei, precum și la leafa soției, peste 13.000 de lei, ca angajată la ITM Gorj. Responsabil nu doar pe ce scoate pe cavitatea bucală, așa cum declara după descinderile de acum o lună, dar și pentru ce scrie în declarația de avere, polițistul de la Permise Auto a tras linie în toate rubricuțele pe care le avea de completat în 2012.

În declarația de avere din 2013, lucrurile s-au schimbat însă radical, iar Stroe a avut atât de multe de scris încât probabil atunci s-a defectat și scanerul Serviciului de Permise Auto. ”Doar” 545 mp de teren intravilan la Târgu Jiu cumpărați în 2011 apar în declarația de avere pe 2013, dar și alți 600 mp achiziționați tot în municipiu. Deloc de neglijat sunt și cei 369 mp cumpărați la Rânca în 2012, pe terenul respectiv fiind și o căbănuță de 85 mp. În aceeași declarație de avere de anul acesta, Stroe ”descoperă” și un apartament de 41,3 mp achiziționat în București încă din 1998 și pe care nu-l menționase în declarația de avere anterioară.

Încă o cabană la Rânca

În 2012 polițistul aflat după gratii acum a putut să înceapă să construiască însă la Rânca o ”căbănuță” de 50 mp, dar și să cumpere la Târgu Jiu un apartament de 51 de metri pătrați. Anul 2011 i-a adus ca donație o vilă de 200 mp în buricul târgului, tata socru având de unde, chiar dacă firma sa nu a reușit să ducă la bun sfârșit toate proiectele începute, unul dintre acestea fiind cel de modernizare a rețelei de canalizare. La capitolul mașini, polițistul examinator stătea ceva mai prost, doar o Skoda Octavia, fabricată în 2007, asta dacă e să dăm crezare declarației de avere depusă anul acesta.

Pentru cine are timp însă să citească și declarația de avere a fratelui lui Cristian Nicu Stroe, respectiv a lui Marius Stroe, poate observa lejer că în 2012 acesta a vândut o ”mașină-autoturism” unei persoane fizice cu numele de Stroe Nicu Cristian. Coincidența de nume e prea mare ca să nu fie vorba de o vânzare în familie, despre care însă agentul Stroe a uitat probabil să menționeze în declarația de avere. Fostul om al legii precizează însă în documentul respectiv că anul acesta, pe 24 ianuarie, a achiziționat totuși, probabil de la un vecin, o anexă gospodărească și gardul împrejmuitor…

Averea doamnei Stroe

Și pentru că în seara arestării lui Cristian Nicu Stroe jurnaliștii au fost îmbrânciți și trimiși la ”origini” de soția polițistului examinator, e de interes public și modul în care aceasta a completat declarația de avere pe care a trebuit să o dea în calitate de angajată a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Dacă soțul său nu a mai avut loc anul acesta să scrie câte terenuri are luate în 2012, Nicoleta Stroe, a cărei zi onomastică a fost stricată de arestarea din Ajun de Moș Nicolae, precizează negru pe alb că a cumpărat anul trecut 900 mp de teren agricol împreună cu părinții săi, Rodica și Constantin Lungu.

La capitolul case, soția polițistului menționează o donație făcută pe numele său de 240 mp, cam cu 20% mai mult decât are vila în declarația de avere a lui Stroe. Apartamentul din București este și el pe numele său, are 42 mp și este din 1994, iar vila de la Rânca are 160 mp, este construită în 2001 și este mult mai mare decât cele două despre care face referire Stroe! Doar apartamentul de 52 mp cumpărat anul trecut este pe numele polițistului examinator, acesta fiind contrazis de soție și la capitolul autoturisme. Dacă Stroe vorbește de o singură mașină, soția a menționat în declarația de avere două autoturisme, respectiv o Honda din 2008 și o Skoda Octavia din același an.

La capitolul venituri, doamna menționează că a câștigat la ITM Gorj peste 14.600 de lei anul trecut, în timp ce leafa soțului este trecută la ”confidențial”. Aici nu intră șpăgile, dar în documentul prost scanat și postat pe internet Stroe a menționat că a câștigat anul trecut ceva în jurul a 24.000 de lei, în timp ce soția a avut venituri de 18.000 de lei. Diferențele dintre cele două declarații completate pentru aceiași avere sunt atât de evidente încât, pe lângă dosarul de acum omul legii riscă să se mai aleagă cu unul pentru felul în care a trecut cifrele pe documentele respective, informațiile fiind nu doar contradictorii, ci demne de interesul inspectorilor de integritate.

Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: