Polițistul local prins beat la volan riscă să fie dat afară

Polițistul local prins băut la volan, în timpul programului, ar putea să fie dat afară. Va fi cercetat de Comisia de Disciplină și are deja două dosare penale „la activ”. Surse din anchetă susțin că bărbatul ar fi intrat în tură băut bine, apoi a plecat din post fără să anunțe pe cineva și le-a atras atenția polițiștilor de la Rutieră pentru că mergea haotic cu mașina.

Bărbatul de 41 de ani a fost pus să sufle în fiolă și a rezultat o alcoolemie de 0,90 la mie. Primarul Marcel Romanescu a atras atenția că un astfel de comportament nu este tolerat în instituție, iar polițistul local nu ajunge pentru prima dată în Comisia de Disciplină.

“Este o faptă extrem de gravă. Era, din ce am înțeles de la șeful Poliției Locale, în timpul orelor de program. Conducea propriul autoturism sub influența băuturilor alcoolice. E clar că sesizarea va ajunge la Comisia de Disciplină. Nu voi accepta niciodată abateri. Sper că nu se vor mai repeta aceste lucruri. Există două sesizări anterioare la Comisia de Disciplină, încă un dosar penal pentru loviri”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Polițistul local a fost șeful Biroului de Ordine Publică până anul trecut, când a lovit un bărbat pe o stradă din Târgu Jiu și a fost retrogradat. În prezent, își desfășoară activitatea în Parcul Central, unde supraveghează operele lui Constantin Brâncuși. Acolo ar fi trebuit să se afle și luni seara. A intrat în tură la ora 22, dar după nici două ore a plecat.

Polițiștii de la Rutieră l-au tras pe dreapta când au văzut că mașina condusă de el mergea haotic pe stradă. Apoi s-au convins că era băut bine așa că, pe numele său, a fost deschis un dosar penal. Acum riscă să fie dat afară din Poliția Locală. „Sunt de netolerat și neacceptat de către mine aceste aspecte. Aștept să văd ce stabilește Comisia de Disciplină. Poate ajunge la desfacerea contractului de muncă”, a mai spus Romanescu.

Nu este însă primul caz de acest gen. A mai fost un politist local prins băut chiar la volanul mașinii de serviciu, dar nu a fost dat afară.

Vizualizări: 4,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: