Polovragi: Au gătit la ceaun, în aer liber

O nouă ediție a Festivalului "Bucătăria Tradițională Românească" a avut loc, duminică, la poalele muntelui, în localitatea Polovragi. În Poiana Mănăstirii, pasionați de gastronomie din mai multe comune au gătit preparate tradiționale la ceaun. 

Festivalul a ajuns la cea de-a treia ediție. 

"Organizat de GAL Parâng, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, GAL Parângul Mare și Primăria Comunei Polovragi, festivalul a reunit bucătari din patru localitățile Alimpești, Baia de Fier, Mușetești și Polovragi, fiecare prezentând câte o specialitate tradițională din zona sa.

Comuna Polovragi, gazda festivalului, a pregătit tocan de oaie, după o rețetă străveche, moștenită din generație în generație. Pregătirile au început de la ora 8:00 dimineața, iar de la ora 13:00, publicul a fost invitat să deguste preparatele autentice din zona submontană.

Evenimentul a fost completat de Tabăra de Sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”, desfășurată în aceeași poiană, în perioada 1–10 iulie 2025. Patru sculptori lucrează zilnic în lemn de salcâm, spre încântarea vizitatorilor. Atmosferă caldă, bucate alese și artă populară – așa s-a scris încă o filă de poveste la Polovragi, acolo unde tradiția românească este mereu la ea acasă", anunță Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj. 

Galerie foto






Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: