Poneiul Hope, bucuria unor copii din Târgu Jiu

Are 8 luni, poarte numele de Hope, iar miercuri, 20 martie, de ”Ziua Fericirii”, va fi prezentat persoanelor cu dizabilități, copii și adulți, beneficiari ai centrelor de profil din Târgu Jiu. Este vorba de un ponei de talie mică, recent adus la Centrul de Zi ”Iosua” din Târgu Jiu, cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități, dar mai ales a copiilor care suferă de anumite afecțiuni.

Poneiul Hope a fost achiziționat de la un centru de echitație din Brașov, iar în data de 21 iunie va împlini un anișor. Animăluțul a fost cumpărat din donații, bani strânși de o doamnă cu suflet din America, care a dorit să vină în sprijinul persoanelor cu handicap din Centrul de Zi ”Christian” al primăriei, Centrul de Zi ”Iosua” al Asociației Persoanelor cu Handicap din Oltenia și nu numai.

Simpaticul animăluț va fi prezentat oficial miercuri, 20 martie, de la ora 12:00, la Centrul de Zi ”Ionsua”, noua sa casă. ”Am cumpărat un ponei pe care vrem să-l integrăm în familia noastră, a persoanelor cu dizabilități, și să facem cu ajutorul lui terapie pentru anumite categorii de persoane cu handicap la care merg foarte bine astfel de lucruri. Am zis să-i facem o primire cum se cuvine. L-am adus de ceva timp, dar până i-am realizat un adăpost, până ne-am obișnuit cu el, am găsit oportună ziua aceasta, a fericirii. Mergem cu beneficiarii nostri, de la centru. Scopul centrului ”Iosua” este un pic complementar a ceea ce facem la ”Chiristian”, pentru că acolo avem spatiul acesta deschis, cu iarbă, și mergem spre activități sportive, inclusiv lucruri de genul acesta, cu ponei”, a declarat Daniel Andrei, coordonator al Centrului Christian și vicepreședinte al Asociaţiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia.

Reprezentanții Asociaţiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia au explicat cum va ajuta Hope persoanele cu dizabilități. ”În primul rând, el, ca animal, se folosește pentru terapia persoanelor cu dizabilități. Sigur că atracția cea mai mare și de utilitate mare este la copii, dar și adulții vin, îl mângâie. Când va crește, pentru că acum este mititel, vrem să-i punem o șaretă după el, să plimbăm copilașii. Capătă încredere mai mare copiii, avem și adulți care au anumite boli, precum sindromul Down, lor le folosește foarte mult lucrul acesta, să meargă, să se simtă capabili, să conducă un ponei, să se apropie de el”, a explicat Daniel Andrei.

Începând cu luna iunie, poneiul Hope va putea fi vizitat în baza unui orar ce va fi pus la punct până atunci de reprezentanții centrului gazdă.

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: