Ponta a folosit ilegal imaginea operelor lui Brâncuşi

Victor Ponta a folosit ilegal imaginea operelor lui Constantin Brâncuşi la lansarea candidaturii sale. Gheorghe Voican, directorul executiv al societăţii Visarta, cea care gestionează drepturile de autor asupra operelor lui Brâncuşi, a declarat la un post central de televiziune că nu a existat un acord pentru folosirea imaginii operelor. Potrivit legii, timp de 75 de ani după moartea unui creator de operă, drepturile de autor nu pot fi folosite decât cu acordul moştenitorilor.

Victor Ponta a folosit ilegal replici ale Coloanei Infinitului la un miting electoral, informaţia fiind confirmată de directorul Visarta, Gheorghe Voican. ”Pentru folosirea acelor replici sau copii butaforice ale operelor de la Târgu Jiu nu a cerut nimeni autorizarea de la Visarta şi Visarta nu a dat nimănui această autorizare“, a spus Voican. La evenimentul de lansare a candidaturii, Ponta apărea încadrat între replici ale operei Coloana Infinitului. Gheorghe Voican, directorul Visarta, a declarat că responsabilitatea este a organizatorului evenimentului, în acest caz PSD. ”Obţinerea acordului de a folosi imaginea sau replica butaforică trebuia făcută înainte, pentru că aşa spune legea română, nu pentru că aşa spun eu. Noi gestionăm aceste drepturi. Urmează ca noi să lămurim aceste aspecte, trebuie, în primul rând, să ştim cine este organizatorul, pentru că responsabilitatea este a aceluia care a organizat evenimentul şi a scos, în public, acele replici butaforice. După ce vom afla acest lucru, îl vom contacta, vom ridica aspectele legale şi vom cere intrarea în legalitate. În orice caz, rezolvarea este mai delicată pentru că s-a încălcat o lege, în prealabil“, a spus Voican la Realitatea TV.

PRECEDENT

Victor Ponta şi partidul său nu sunt la prima abatere. Ei au folosit operele şi pentru afişele de la alegerile europarlamentare. Tot atunci, echipa lui Ponta a pus pe afişe sloganul „Mândri că suntem români” însoţit de imagini din Belarus, despre care spunea că sunt din România. De amintit ar fi că Victor Ponta a promis în campania alegerilor parlamentare că va aloca bani pentru restaurarea Coloanei Infinitului, ceea ce nu s-a întâmplat.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: