Ponta, cu un pas afară din PSD. Demisie în alb!

S-a rupt lanțul de iubire dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, asta deși în urmă cu câțiva ani cei doi veneau la Târgu Jiu și promiteau orice era posibil pentru a strânge cât mai multe voturi. Miercuri, fostul premier a anunțat că își înaintează demisia în alb din partid, asta după o serie de critici făcute față de modul în care PSD guvernează, criticile respective fiind apreciate de Liviu Dragnea drept „sănătate curată”.

Ironiile dintre Dragnea şi Ponta au culminat acum cu anunțul tranșant al deputatului de Gorj, care, pentru prima dată, își asumă o decizie de a părăsi PSD, lucru despre care s-a tot vorbit după ce a pierdut conducerea partidului și pe care l-a negat ori de câte ori a avut ocazia. „Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi (n.r. miercuri) o să-i trimit domnului Dragnea – ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid – îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare, o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a spus Ponta.

 Nu îşi mai vorbesc

Afirmațiile sale vin după ce fostul premier menționase cu aceeași ocazie că între el și Dragnea nu mai există o relație de prietenie sau colaborare. Vremea în care cei doi stăteau lângă o oală de sarmale făcute de Bombonica Dragnea și puneau la cale țara pare de domeniul trecutului, Ponta precizând, miercuri, că ultima discuție pe care a avut-o cu actualul șef al PSD a fost „anul trecut”. „Nu, hai să fim serioşi! Domnul Dragnea este politician, trebuie să zică «da». Eu nu mai sunt în politică, aşa că pot să vă spun «nu»”, a răspuns Ponta, atunci când a fost întrebat despre relația sa de prietenie cu Dragnea. Deputatul de Gorj nu a fost prea optimist nici când a fost întrebat de dublările de salarii despre care vorbește actualul Guvern, Ponta spunând că mai trebuie și banii necesari pentru a putea acorda majorările promise.

 I-au cerut să plece din Parlament

Pe contul său de Facebook, acolo unde comunică, de regulă, diverse puncte de vedere, Ponta a transmis doar urări de bine cu ocazia zilei de 8 Martie, fără să vorbească despre politică. Alți colegi de-ai săi din țară nu s-au sfiit însă să îi ceară să plece inclusiv din Parlament, dacă tot își dă demisia din PSD. Au venit însă și o serie de mesaje de susținere a sa din partea colegilor din țară, de la Gorj doar șeful PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, având o reacție în care își exprima susținerea față de fostul premier. Popescu e convins că Ponta are locul său în partid așa cum e convins și că Dragnea va analiza foarte atent opiniile exprimate de fostul prim-ministru. O eventuală plecare a lui Ponta din PSD nu ar trebui să surprindă însă foarte mult atâta timp cât și predecesorii săi în funcție, Adrian Năstase și Mircea Geoană, au avut aceeași soartă.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: