Nu şi-au primit banii cheltuiţi în campania electorală

Autoritatea Electorală Permanentă întârzie să restituie banii candidaţilor care au întrunit pragul de 3% la alegerile parlamentare. Reprezentanţii partidelor politice se aşteaptă ca plăţile să fie făcute peste circa o jumătate de an, aşa cum s-a întâmplat şi cu banii cheltuiţi în campania de la locale. Deşi au întâmpinat greutăţi în întocmirea actelor, formaţiunile politice din Gorj au reuşit să recupereze peste 97% din banii cheltuiţi la locale.

 PNL Gorj se află printre partidele cu un grad ridicat de recuperare a banilor cheltuiţi la alegerile locale. „Pentru alegerile locale am încasat toţi banii, mai puţin 23 de lei pentru comisioanele bancare. Noi i-am şi distribuit tuturor celor care au contribuit în campania electorală. Pentru alegerile locale am primit banii peste circa 6 luni, dar sperăm ca pentru parlamentare să-i primim mai repede, întrucât la parlamentare au fost mult mai puţini candidaţi faţă de locale, nu mai sunt sute de donatori ca la locale”, a declarat Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj.

 Nu au reuşit să ia 300 de lei

Şi candidaţii social-democraţi şi-au recuperat banii de la alegerile locale. Purtătorul de cuvânt al partidului spune că doar o factură de 300 de lei a rămas nerecuperată. „Am înregistrat un procent foarte bun în ceea priveşte restituirea sumelor cheltuite în campania de la alegerile locale. Am primit în jur de 99% din bani, a existat o factură în valoare de 300 de lei, care n-a avut toate elementele cerute de AEP. Pentru parlamentare am trimis, prin mandatarul financiar, toate documentele cerute de AEP. Din experienţa de la alegerile locale, este posibil să dureze chiar şi şase luni până să primim banii cheltuiţi în campania de la parlamentare”, a declarat Anca Borduşanu.

 Acte incomplete

Un document completat necorespunzător a existat şi la ALDE. „Am primit banii din campania de la locale, în proporţie de 98%. În cazul celor 2% nu au fost completate corespunzător anumite documente. Banii au fost daţi înapoi candidaţilor, în conturile personale. Aşteptăm să primim şi banii de la parlamentare, va urma o Ordonanţă de Guvern, pentru toată ţară”, spune copreşedintele Dian Popescu. 

 ARTIFICII

Nicolae Daviţoiu, liderul PMP Gorj, crede că se va trage de timp cu decontarea banilor de la parlamentare. „Am primit sumele cheltuite în campania de la locale, în proporţie de 97,5%. Toţi banii s-au returnat la fiecare candidat care i-a depus, n-am oprit niciun leu pentru partid. Pentru parlamentare nu am primit încă banii, dar toată lumea va primi exact cât a depus. Normal aceşti bani trebuiau returnaţi în 90 de zile, dar ca de fiecare dată se pot găsi artificii ca să se tragă de timp”, a declarat Daviţoiu.  

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: