Prefectul vrea să blocheze accesul unor turiști la Rânca. Reacții!

Mulți cabanieri sunt foc și pară după propunerile prefectului de Gorj pentru deblocarea stațiunii Rânca. Una dintre măsurile la care s-a gândit prefectul a fost să poată urca la munte doar turiștii care au camere rezervate în stațiune. Să se circule doar în anumite intervale orare, pe câte un sens, a fost o altă propunere care a stârnit controverse. Cabanierii sunt de părere că doar niște parcări mai spațioase ar descongestiona traficul din stațiune și nu restricționarea accesului în Rânca.

Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca, s-a arătat supărat chiar pe prima propunere făcută de prefectul Cosmin Pistol. „A venit domnul prefect cu propunerea să fie lăsați să urce doar cei care au cazări în Rânca. Nu ar fi posibil așa ceva! În plus, turiștii nu au scris pe spate: Turist de o zi. Nu putem să ne batem joc de oameni. A mai fost o discuție să se circule în anumite ore. Nu ai cum să pui în aplicare nici această propunere. Sunt turiști care vin de la Constanța, București sau Brăila. Nu poți să le spui acestor oameni să mai stea în coloană câteva ore până le vine rândul să intre în stațiune, când ei sunt pe drumuri de o jumătate de zi”, a spus Constantin Pănescu.

Acesta este de părere că parcările sunt soluția, dar și o deszăpezire mai responsabilă. „Ar trebui niște parcări pentru turiștii care vin la schi pentru câteva ore. Cei care au rezervări oricum își parchează mașinile la unitățile de cazare și toată lumea e fericită. Noi deszăpezim în fața unităților noastre, dar și utilajele pentru deszăpezire dacă ar acționa mai responsabil pe drumurile laterale n-am mai vedea blocaje în trafic. Zăpada trebuie curățată, ridicată de pe drumuri astfel încât să nu mai fie probleme”, a mai adăugat Pănescu.

Prefectul Cosmin Pistol nu s-a ferit să spună, cu subiect și predicat, că, dacă stațiunea se mai umple și se blochează, se ia în calcul inclusiv să fie închisă, iar turiștii care vor fi în așteptare vor fi anunțați de polițiști cât mai trebuie să aștepte să le vină rândul să urce în stațiune.

Capacitatea de cazare a stațiunii este în jur de opt mii de locuri. Dar, în primele zile din 2021, au urcat în stațiune, în unele zile, peste 10 mii de turiști.

Vizualizări: 2,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: