Pregătiri pentru Europeanul de Box de la Târgu Jiu

Oficialii Federaţiei Române de Box au venit joi, 23 noiembrie, la Târgu Jiu, pentru a discuta despre Campionatul European de Box Under 22 din luna martie a anului viitor. Cu acest prilej, reprezentanţii federaţiei au primit garanţii din partea autorităţilor locale că Sala Sporturilor va fi pregătită pentru competiţia sportivă de anvergură.

Campionatul European de Box Under 22 va aduce, în primăvară, la Târgu Jiu numeroşi pugilişti din mai multe ţări. „Avem certitudinea că până la sfârşitul anului va fi gata Sala Polivalentă, deci nu până la începutul competiţiei. Ne bucură foarte mult lucrul acesta. Vor veni la Târgu Jiu minimum 300 de invitaţi, maximum 400-450. Concurenţii vor fi cei mai buni sportivi ai fiecărei ţări din Europa, sunt sportivi care în mod cert vor face obiectul calificărilor pentru Olimpiada din 2020”, a declarat Vasile Cîtea, preşedintele Federaţiei Române de Box.

Şi doi sportivi ai CS Pandurii Târgu Jiu sunt în cărţi pentru a participa la Europeanul de Box. „Am pe Florin Bâlteanu, categoria 52 kg, şi Viorel Fâciu, categoria 75 kg. Până la europene avem primul prag, Campionatul Naţional, care va fi spre sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie. Mă zbat împreună cu Cătălin Brăilă ca tot la Târgu Jiu să se ţină, deoarece dacă se va boxa în altă parte mi-e frică de unele decizii pentru aceşti sportivi”, a spus antrenorul Doru Neamţu.

COSTURI

Cheltuielile legate de organizarea acestui eveniment sportiv se ridică la circa 230 de mii de euro. Primăria Târgu Jiu va aloca undeva la 70 de mii de euro. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a dat asigurări ca va face o propunere pentru ca în bugetul pe anul viitor să fie acordate sume în acest sens. „Sper să fie un campionat organizat ca la carte, de cinci stele, care să rămână în cărţile de istorie”, a explicat Cătălin Brăilă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Gorj. 

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: