Pregătiri pentru Ziua Recoltei, la Târgu Jiu

Municipalitatea invită târgujienii, şi în acest an, la Ziua Recoltei. Evenimentul va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Vor fi expuse produse tradiţionale, obiecte din ceramică, iar atmosfera va fi întreţinută de artiştii de la „Doina Gorjului”.

Sărbătoarea va debuta în centrul oraşului, urmând ca mai apoi acţiunea să se mute în Piaţa Centrală. „În data de 7 octombrie va avea loc, la Târgu Jiu, «Târgul de Toamnă» sau «Ziua Recoltei». Programul va începe la ora 09:30, în Piaţa Prefecturii. De acolo, vor pleca oficialităţile. Va continua în Piaţa Centrală, la ora 10:00. Până la 10:30, va fi o paradă a Fanfarei Armonia. Mai departe, avem în Piaţa Centrală un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Profesionist «Doina Gorjului»”, a anunţat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Nici în acest an nu vor lipsi demonstraţiile. În Piaţa Centrală, cei prezenţi la festival vor vedea cum se face vinul. „Vom avea demonstraţii realizate de producătorii care se ocupă de realizarea vinului. Va fi prezentată cămara gospodarului, unde vor fi expuse spre vânzare murături, zarzavaturi. De asemenea, va fi şi o expoziţie cu obiecte din ceramică”, a mai transmis Anamaria Ianc. (M.M.)

Vizualizări: 3,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: