Inedit! Muzeu al iluziilor optice, la Târgu Jiu

O asociaţie din Cluj va organiza la Târgu Jiu, în luna noiembrie, o expoziţie interactivă intitulată „Muzeul Iluziilor”. Vizitatorii vor avea ocazia să se vadă în zeci de oglinzi care deformează realitatea, să rezolve misterele din spatele unor tablouri cu iluzii optice, să asiste la momente de levitaţie, dar şi să se aşeze pe un pat cu mii de cuie fără să păţească ceva.

„Muzeul Iluziilor” constă în 50 de tablouri cu iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un tunel vortex, o hologramă, un pat cu 2.200 de cuie, tablouri mişcătoare, un instrument muzical la care poţi cânta fără să-l atingi, lucrări de iluzii şi levitaţie. Toate acestea vor putea fi văzute în perioada 21-30 noiembrie, la Muzeul Judeţean din Târgu Jiu, care va găzdui evenimentul.

Organizatorii spun că această activitate are şi rolul de a promova educaţia ştiinţifică în rândul copiilor şi părinţilor. „Proiectul este, în primul rând, unul educativ şi neconvenţional. Cred că fiecare familie, copil şi fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un muzeu al iluziilor. E o experienţă unică, să parcurgi tunelul vortex, să cânţi la theremin sau să te aşezi pe un pat cu mii de cuie fără să ţi se întâmple nimic, la fel cum e amuzant şi provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte”, a spus Adrian Filpişan, iniţiatorul principal al Muzeului Iluziilor.

Expoziţia interactivă a mai fost prezentată şi în alte oraşe din ţară. „Am primit o propunere de la Asociaţia Astronomică Pluto din Cluj care ne oferea un muzeu al iluziilor, ceva inedit. Din discuţii, am înţeles că acest muzeu al iluziilor a fost plimbat prin mai multe oraşe din ţară şi a fost un real succes. Ne bucurăm că oferim comunităţii şi altfel de activităţi şi sperăm să fie cât mai mulţi vizitatori”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

Cei care doresc să viziteze Muzeul Iluziilor vor trebui să scoată din buzunar 15 lei, acesta fiind preţul biletului atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. În schimb, Muzeul Judeţean Gorj va încasa 3.000 de lei drept chirie pentru spaţiul pe care organizatorii îl vor folosi pentru desfăşurarea activităţilor. Instalarea şi dezinstalarea muzeului de iluzii durează trei zile. Spectatorii vor avea voie să folosească telefonul mobil pentru a imortaliza acele clipe amuzante, distractive şi educative.

Vizualizări: 4,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: