Prima demisie din PNL după dizolvarea organizației municipale

Prim-vicepreșdintele PNL Târgu Jiu și-a dat demisia din partid după dizolvarea organizației municipale. Este vorba de Adrian Dăianu, șeful Edilitara. Acesta a anunțat că pleacă din PNL după aproape 20 de ani în care a fost membru. O reacție a avut, pe Facebook, și primarul Marcel Romanescu. 

"Până astăzi (n.r. joi), am fost prim-vicepreșdinte PNL Târgu-Jiu și cunoscând unele substraturi, nu pot să nu condamn cu fermitate decizia BPJ de dizolvare a organizației municipale PNL Targu Jiu. Decizia nu are niciun gram de justificare reală și serioasă, ci mai degrabă o justificare puerilă și desprinsă dintr-un stil dictatorial, deloc echivalent cu principiile liberale. PNL Gorj pare că se întoarce în timp, un timp urât conturat de clasa politică din vechea gardă. Nu-mi pierd timpul cu reproșuri, dar astăzi, după aproape 20 de ani, simt ca a venit timpul sa părăsesc Partidul Național Liberal", a fost mesajul lui Adrian Dăianu. 

Și primarul Marcel Romanescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook după dizolvarea organizației municipale a PNL. "Rămânem aceeași echipă care a câștigat alegerile: puternică și de neclintit! Decizia de dizolvare a organizației municipale de la Târgu Jiu nu schimbă cu nimic ceea ce suntem - oameni demni, care își fac treaba și ale căror rezultate se văd în lupta electorală. Nu ne împiedicăm de deciziile unora care acționează de frică și care simt că se află pe calea perdanților. Rămânem dedicați acelorași valori și muncim, în continuare, pentru Târgu Jiu", a scris, pe Facebook, primarul Marcel Romanescu.

În cadrul ședinței de seara trecută, patru organizații au fost dizolvate: Târgu Jiu, Turcinești, Bolboși și Prigoria. La Târgu Jiu, interimatul va fi asigurat de vicepreședintele PNL Gorj, Iulian Popescu. "Principalul motiv care a stat la baza acestei decizii este refuzul explicit și repetat al conducerilor locale de a începe organizarea și întărirea organizațiilor vizate", a motivat PNL Gorj, care a mai transmis că dizolvarea nu înseamnă excluderea vreunui membru de partid. 

Decizia nu miră pe nimeni. Nici din PNL, nici din exterior. Pe la colțurile scenei politice, se vorbește de ceva vreme despre o astfel de hotărâre mai ales că toți cei vizați acum au ocolit întâlnirile de partid și nu au fost prezenți nici la ultima întrunire la care a luat parte premierul Ciucă.

Vizualizări: 3,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: